Zavřít reklamu

Momentálně se dějě něco, na co nejsme úplně u Applu zvyklí – konkrétně skoro až zběsilé tempo uvolňování aktualizací. S trochou nadsázky se dá říct, že jablečná společnost nám servíruje aktualizace jako na běžícím páse. Minulý týden jsme se dočkali iOS 13.2.2 (mimo to také první bety iOS 13.3), a to bez jakéhokoliv beta testování. Vždy píšu takové obecné fráze, že Apple slibuje u nových aktualizací zvýšení rychlosti systéu a výdrž baterie. Je to ovšem záležitost, která platí, což každý jablíčkář s nadšením vítá.

Podobné testy jsou pravidelně záležitostí youtubového kanálu iAppleBytes, který ani v tomto případě nezůstal nečinný. V testu vidíme, jak se plynulost nejaktuálnějšího sytému a výdrž baterie změnila od iOS 13.2, a to konkrétně na iPhonech SE, 6s, 7, 8 a XR. Pojďmě tedy na to. Test započal testem baterie v Geekbench a dopadl lépe na iOS 13.2.2 pro iPhone SE a XR. Konkrétní výsledky vypadají následovně – iPhone SE na iOS 13.2 běžel v testu 3 hodiny a 3 minuty a dosáhl na 1830 bodů, na iOS 13.2.2 3 hodiny a 4 minuty, což znamenalo zisk 1840 bodů. U iPhonu XR se výdrž na nejaktualnější verzi iOS 13 vyšplhala na 6 hodin a 28 minut, oproti 6 hodinám a 25 minutám na iOS 13.2. IPhony 6s, 7 a 8 si tedy sice vedly lépe na iOS 13.2, hodnoty ale nejsou nikterak závratné a výsledky jsou lepší maximálně o 2 minuty, ostatně jako u iPhonů SE a XR.

Záhy započal test rychlosti CPU, a to opět v Geekbench. V multicore testu narostlo bodové hodnocení u všech testovaných zařízení a byť se jedná maximálně o několik desítek bodů, je to dobrá zpráva. V single core testu se se pohoršil na iOS 13.2.2 iPhone 6s o 4 body a iPhone 8 o bod, jde tedy opravdu o zanedbatelné hodnoty. Žádoucím je jistě fakt, že se nikdo nemusí aktualizace na nejnovější iOS obávat. Na test si můžete udělat obrázek sami v níže přiloženém videu. Pozorujete po aktualizaci na iOS 13.2.2 nějaké změny?

Dnes nejčtenější

.