Zavřít reklamu

V dnešní recenzi se podíváme na sluchátka Swissten TRIX. Zaujmout vás mohou různými funkcemi navíc, které byste od sluchátek nejspíše nečekali – nepředbíhejme ale zbytečně a pojďme se na všecho podívat spíše postupně. Jaká tedy sluchátka Swissten TRIX jsou a vyplatí se jejich koupě? Tohle a mnohem více se dozvíte v řádcích níže.

Oficiální specifikace

Sluchátka Swissten TRIX jsou malými on-ear sluchátky, které na první pohled nevypadají nikterak zajímavě. Ve skutečnosti jsou ale plné různých technologií a funkcí, které vám rozhodně každé sluchátka, a už vůbec ne v této cenové hladině, nenabídnou. Swissten TRIX podporují Bluetooth 4.2, což znamená, že jsou schopná fungovat až do desíti metrů od zdroje zvuku. Uvnitř sluchátek se poté nachází 40mm drivery, frekvenční rozsah sluchátek je klasicky 20 Hz až 20 KHz, impedance dosahuje 32 ohmů a citlivost dosahuje hodnoty 108 dB (+- 3dB). Baterie podle výrobce vydrží 6-8 hodin, doba nabíjení je poté 2 hodin. Bohužel se mi nikde nepodařilo zjistit, jak velikou baterií sluchátka disponují – budeme si tedy muset vystačit s časovým údajem. Dobíjení lze provádět přiloženým microUSB kabelem, který se zastrkuje do jedné z mušlí sluchátek.

Swissten TRIX vás oproti ostatním sluchátkům mohou zaujmou například vestavěným FM tunerem, který dokáže pracovat na frekvencích v rozmezí 87,5 MHz – 108 MHz. Pro laiky to znamená, že si bez problému s pomocí těchto sluchátek můžete naladit rádio, a to bez nutnosti s sebou tahat telefon. Pokud se nemůžete s rádiem sžít a i přesto s sebou nechcete kvůli hudby tahat iPhone, můžete využít konektoru na microSD kartu, který se nachází na vrchní straně jedné z mušlí. Do tohoto konektoru můžete zastrčit SD kartu až o maximální velikosti 32 GB, což znamená, že o hudbu můžete mít postaráno na pěkně dlouho.

Balení

Pokud už jste si někdy v minulosti zakoupili něco od Swisstenu, anebo pokud už jste četli nějakou z našich recenzí, které se zabývaly produkty od Swisstenu, tak jistě víte, že má tato společnost specifikou formu balení. Barvy krabiček jsou často laděny do bílé a červené barvy – a v tomto případě tomu není jinak. Na přední straně se nachází průhledné okno, ve kterém si sluchátka můžete prohlédnout, společně s hlavními vlastnostmi sluchátek. Na zadní straně poté najdete kompletní specifikace sluchátek včetně vyobrazení ovládání a využití vestavěného AUX konektoru. Po otevření krabičky se kromě sluchátek Swissten TRIX můžete těšit na nabíjecí microUSB kabel a anglický manuál.

Zpracování

Pokud vezmeme v potaz cenu sluchátek, která po slevě vychází na něco okolo 600 korun, tak získáme produkt, který plně odpovídá. Na mé poměry jsou sluchátka doopravdy vcelku malé – abych je nasadil na hlavu, tak musím využít prakticky celé „roztažitelnosti“ sluchátek. Dobrou zprávou ale je, že náhlavní část sluchátek je uvnitř vyztužena hliníkovým páskem, který alespoň trochu přidává na odolnosti sluchátek. Jinak samozřejmě můžete sluchátka jednoduše složit do sebe pro jednoduché přenášení tak, aby zabraly co možná nejméně místa. Rozhodně dále potěší do koženky obalená část, která má přilnout s vaší hlavou. Neméně kvalitně jsou poté zpracovány také mušle, do kterých vzhledem k velikosti sluchátek uši nevkládáte, ale pokládáte je na ně.

Zajímavá je konektivita sluchátek a jejich ovládací prvky. Kromě již zmíněného FM rádia a konektoru pro SD karty se na sluchátkách nachází ještě klasický AUX, pomocí kterého můžete buď sluchátka se zařízením propojit drátově, anebo jej můžete využít pro stream hudby do jiných sluchátek. Vedle AUX konektoru se poté nachází nabíjecí microUSB port společně se zapínacím tlačítkem sluchátek. Velice zajímavé je řešení ovladače, které připomíná ozubené kolečko. Jeho otočením nahoru a dolů můžete přeskakovat skladby, či ladit jinou FM stanici. Pokud tohle kolečko zamáčknete a zároveň s ním začnete točit nahoru či dolů, tak měníte hlasitost. A poslední možnost je pouhé zamáčknutí, pomocí kterého můžete vytočit poslední volané číslo, anebo odpovědět na příchozí hovor. Z toho vyplývá, že mají sluchátka zabudovaný mikrofon, který můžete využít jak k hovorům, tak také pro hlasové příkazy.

Osobní zkušenost

Musím říct, že hned na první dotek sluchátka nepůsobí úplně kvalitně a je třeba je „rozchodit“. Změna velikosti sluchátek probíhá na prvních pár posunů vcelku tuze, avšak poté se kolejničky rozchodí a změna velikost je o mnoho jednodušší. Vzhledem k tomu, že jsou sluchátka plastová a jsou pouze vyztužená hliníkem, tak nemůžete čekat bůh ví jakou odolnost- zkrátka pokud se je rozhodnete zlomit, tak je bez problémů zlomíte. Vzhledem k tomu, že mám o něco větší hlavu a sluchátka jsem měl roztažená prakticky na maximum, tak se mi mušle dokonale nepřitiskly ve spodní části na uši. Kvůli tomu jsem více vnímal zvuky z okolí a neměl jsem z hudby takový požitek, jaký bych mohl mít. To je ale bohužel spíše chyba mojí hlavy, než samotného výrobce.

Co se týče zvuku samotných sluchátek, tak vás ani nepřekvapí, avšak na druhou stranu rozhodně ani neurazí. Zvukově se jedná o průměrná sluchátka, která nemají nikterak výrazné basy, a pokud se nepustíte do přehrávání hudby s abnormálními výškami, tak se do problémů nedostanete. Pro hudbu dnešní generace jsou tedy sluchátka Swissten TRIX více, než dostačující. Bez problémů zvládnou přehrát jakoukoliv moderní hudbu. S problémem jsem se setkal pouze tehdy, kdy se hudba pozastavila – na pozadí lze ve sluchátkách slyšet lehký šum, který po delší době není moc příjemný. Co se týče výdrže, tak jsem se s hlasitostí nastavenou cca na 80 % maxima dostal na 6 a půl hodiny, což odpovídá tvrzení výrobce.

sluchátka swissten trix

Závěr

Pokud hledáte jednoduchá náhlavní sluchátka a nechcete za ně utratit tisíce korun, tak vám budou Swissten TRIX určitě dostačovat. Kromě klasického Bluetooth přehrávání nabízí také vstup na SD kartu společně s vestavěným FM rádiem. Dávejte si jen pozor na velikost vaší hlavy – pokud patříte mezi jedince s větší hlavou, nemusí vám sluchátka úplně padnout. Zvuk a zpracování sluchátek je s ohledem na cenu velmi přijatelné a co se týče pohodlnosti, tak také nemám jedinou výtku – ani po delší době ze sluchátek uši nebolí. Navíc si můžete vybrat ze tří barevných provedení – černé, stříbrné a růžové.

Slevový kód a doprava zdarma

Ve spolupráci se společností Swissten.eu jsme si pro vás připravili 11% slevu, kterou můžete na sluchátka Swissten TRIX uplatnit. Stačí při objednávce zadat kód (bez uvozovek) „SALE11„. Společně s 11% slevou je navíc doprava na všechny produkty zdarma. Nabídka je kusově i časově omezená, a proto s objednávkou rozhodně neotálejte.

Dnes nejčtenější

.