Zavřít reklamu

Na YouTube se mnohdy najdou samé kuriózní kousky, které často porovnávají neporovnatelné. Nejinak je tomu i u Marquese Brownleeho, který na platformu natáčí již nějakou dobu a zaměřuje se především na videa o jablečných zařízeních a nových technologiích. Tentokrát si však vzal na paškál právě iPhony a postavil proti sobě vůbec první jablečný telefon a nejnovější generaci, tedy iPhone 11 Pro. Jak smartphony obstály? A existuje odvětví, kde předchůdce přece jen jmenovce porazil?

Je to již 12 dlouhých let, co se Apple vytasil s legendárním iPhonem, a změnil tak bez nadsázky celý svět. Od té doby se sice mnohé změnilo a podobná revoluce již znovu nenastala, ale přesto jsme se dočkali mnoha skvělých zařízení, včetně nejnovějšího iPhonu 11 Pro. Ostatně právě s ním si stařeček z roku 2007 poměřil síly a pokusil se dokázat, že i v dnešní době má stále dost sil. Video se především zaměřilo na kvalitu fotoaparátu, design, funkce a spoustu dalších drobností, které nám ve finále dokážou, jak moc se vlastně jablečný telefon za ta léta změnil. Pochopitelně iPhone 11 Pro vítězí na plné čáře, ale i tak se jedná o poměrně hezkou vzpomínku na staré dobré časy, kdy Applu ještě velel Steve Jobs a nechal designovat produkty pod jeho taktovkou. Konec konců, 3.5 palcový iPhone vypadá proti nejnovější generaci téměř jako hračka, a stejně tak i kvalita komponentů.

Jediná sporná věc, která by se dala původnímu telefonu přičíst k dobru je právě velikost. Díky malým rozměrům se snadno vešel do kapsy, mohli jste ho ovládat jednou rukou a dokonce i umístění ikon bylo tehdy o poznání přehlednější. V každém případě technologie neuvěřitelným způsobem poskočily vpřed, zejména tedy v případě kvality fotoaparátu. Ten měl před 12 lety pouhé dva megapixely, tudíž se s dnešními 12 megapixely příliš měřit nemůže. A to ani nezmiňujeme telefony zaměřené právě na fotografování, které mají až desítky megapixelů. Uvidíme, kam se technologie posune za dalších 12 let. Stačí se podívat několik let dozadu a hned je jasně patrné, že inovace postupují rychlým tempem vpřed. Na to se ale podívejte sami na videu.

Dnes nejčtenější

.