Zavřít reklamu

Ne vždycky je zcela ideální odpovědět na úplně celé znění mailu – buď je mail příliš dlouhý a raději byste odpověděli na jeho kratší část, anebo zkrátka a jednoduše chcete odpovědět jen na jedinou věc. Pojďme se společně podívat na to, jakým způsobem můžete na Macu v Mailu odpovídat jednoduše jen na tu část mailu, kterou si sami vyberete.

Jak na Macu v aplikaci Mail odpovědět pouze na vybranou část textu

Na vašem macOS zařízení, tj. na Macu či MacBooku, se přesuňte do nativní aplikace Mail. Jakmile tak učiníte, tak v levém horním rohu obrazovky klepněte na záložku s tučným textem Mail. Objeví se rozevírací menu, ve kterém se přesuňte do sekce Předvolby… Jakmile tak učiníte, zobrazí se nové okno, v jehož horním menu klikněte na kategorii Příprava. Zde už jen stačí, abyste ve spodní části okna namísto možnosti Vložit celý text původní zprávy zaškrtnuli možnost Vložit vybraný text (není-li výběr, vložit celý text). Tímto si můžete jednoduše sami zvolit, na jakou část mailu budete odpovídat.

A jakým způsobem si lze onu vybranou část zvolit? Velice jednoduše – otevřete si mail, na který chcete odpovědět, a poté v něm pomocí kurzoru označte část, na kterou chcete reagovat. Jakmile budete mít označeno, tak klikněte na tlačítko Odpovědět. Do odpovědního mailu se vloží pouze vaše vyznačená část mailu a nikoliv celý mail, jako je tomu klasicky. Samozřejmě, pokud žádnou část textu neoznačíte, tak se automaticky do odpovědi vloží celé zněná mailu, na který odpovídáte.

Dnes nejčtenější

.