Zavřít reklamu

Nejeden zarytý jablíčkář má v živé paměti nedávno zveřejněné výsledky DXOMARK, týkající se fotoaparátu iPhonu 11 Pro Max. Ten v testu získal „pouhých“ 117 bodů, a s tímto skóre skončil na třetím místě za Huawei Mate 30 Pro a Xiaomi Mic CC9. Test probíhal na modelu s iOS 13.2, součástí fotoparátu byla tedy i funkce Deep Fusion. Přesto (respektive proto), Rene Ritchie z iMore na svém Twitteru připomněl, že v případě DXOMARK nezáleží na tom, který fotoaparát „vyhrál“, výsledky testu vzbudily nemalý rozruch, a vypadá to, že s nimi někteří lidé nehodlají jen tak smířit.

Ritchie ve své tweetu i v příslušném článku na webu iMore poukázal na to, že francouzská společnost DXOMARK nepředstavuje objektivní zdroj informací tohoto typu. DXOMARK funguje nejenom jako ratingová agentura, ale poskytuje také výrobcům placené konzultace. Podle redaktorů i podle lidí, pohybujících se v daném oboru, si ale Apple nikdy žádné konzultace tohoto typu neplatil, což mohlo ovlivnit umístění iPhonu 11 Pro Max ve zmíněném testu. Právě to spolu s faktem, že se v DXOMARK často mění postupy a podmínky testování a hodnocení, je nejen redaktorům iMore trnem v oku. I proto je tak dle nich nutné brát výsledky testů se značnou rezervou. Ozývají se ale také hlasy z druhé strany, podle kterých jsou testy DXOMARK dostatečně objektivní, a příznivci Applu se zkrátka nedokáží smířit s faktem, že iPhone není nejlepší.

Podle DXOMARK si iPhone 11 Pro Max vedl v řadě testů poměrně dobře – dosáhl například nejvyššího skóre, co se týče expozice a kontrastu. Špatné výsledky neměl ani co se týče barvy, automatického zaostřování a dalších kategorií. Horší výsledky ale zaznamenal v případě bokeh efektu, zoomu, šumu či textury.

Dnes nejčtenější

.