Zavřít reklamu

Zatímco loňské a do jisté míry i letošní iPhony mohou být pro některé jablíčkáře vzhledem k jejich podobě s iPhonem X relativně nudné a tedy i nezajímavé, iPhony 12 chystané pro příští rok si na sebe tuto nálepku velmi pravděpodobně nenalepí. Vyplývá to alespoň z relativně velkého množství  uniklých informací, podle kterých se Apple chystá po letech svůj smartphone opět výrazně změnit a to jak z hlediska designu, tak i použitých technologií. Příchod jedné z nejočekávanějších na svém Twitteru potvrdil o víkendu i leaker Benjamin Geskin, jehož zdroje se dají označit za jedny z nejpřesnějších v Apple světě.

Na konci října prozradil asijský portál DigiTimes, že Apple plánuje u iPhonů 12 nasazení technologie ProMotion, která displeje těchto modelů naučí až 120 Hz obnovovací frekvenci, kterou se nyní mohou pochlubit například iPady Pro či hrstka andridích telefonů zacílená na hráče.  Současné iPhony, ale i naprostá většina iPadů či iPodů se chlubí přitom “jen” 60 Hz obnovovací frekvencí, která je sice dostatečná, avšak rozhodně ne dokonalá. Vyšší obnovovací frekvence totiž přinese do aplikací, které ji budou podporovat, laicky řečeno vyšší plynulost, jelikož se díky ní obraz zobrazovaný na displeji stihne vykreslit dvakrát rychleji než je tomu nyní. Například scrollování v seznamech či minimalizace aplikací by tak měla působit na oko “ladněji” či chcete-li méně trhaně. A právě nasazení této technologie potvrdil nyní i Geskin s tím, že kromě iPhonů se jí dočkají například i vlajkové lodě od Samsungu či OnePlus. De facto se tak zřejmě stane novým standardem špičkových telefonů spolu s podporou 5G. Abyste si udělali o technologii ProMotion lepší představu, podívejte se na porovnání pod tímto odstavcem, kde proti sobě stojí právě zařízení s 60 Hz a 120 Hz. Výsledek je velmi dobře viditelný. 

Pravdou je, že po navýšení obnovovací frekvence displeje volají mnozí jablíčkáři již od června 2017, kdy byly první iPady Pro s touto technologií představeny. Apple jí však vcelku nepochopitelně nenasadil jak u svého výročního iPhonu X, tak ani u XS či 11 Pro, přestože by těmto telefonům vzhledem k jejich vysoké ceně a jistém puncu prémiovosti jistě slušela. O příchodu této vychytávky na iPhony se sice hovořilo i v minulých letech, avšak až s příchodem iPhonu 12 se zdají tyto zvěsti skutečně věrohodné. Přeci jen, iPhone XS a 11 Pro jsou spíše minoritními upgrady iPhonu X a tudíž se od nich žádné velké technologické věci neočekávaly. Příští rok by však měl být zcela jiná káva.

Dnes nejčtenější

.