Zavřít reklamu

Pokud patříte mezi uživatele dnes už stařičkého iPhonu 5, tak zbystřete. Na našem magazínu jsme se několikrát zmiňovali o tom, že iPhony 5 a starší společně s některými iPady, mohou za určitých podmínek přestat fungovat a to konkrétně 3. listopadu. Tato chyba vzniká „resetováním“ GPS, k čemuž dochází kvůli dosažení maximálního časového rámce pro “časová razítka”. Jakmile k tomuto resetu dojde, přestává kromě GPS fungovat také Wi-Fi, mobilní data, hovory a další důležité funkce iPhonu. Tomuto problému se mohli uživatelé vyvarovat jednoduše aktualizací na nejnovější iOS – pokud však neaktualizovali, tak vzniká problém.

Tato chyba se týká konkrétně iPhonů 5 a 4s a dále pak iPadů 4. generace, 3. generace, 1. generace iPadu mini a v poslední řadě iPadu 2. Aby se uživatelé těchto zařízení problémům s nefunkčními daty apod. vyvarovali, tak musí aktualizovat na nejnovější dostupný iOS, kterým je iOS 9.3.6 anebo iOS 10.3.4 v závislosti na zařízení a modelu. Bohužel ale vzhledem k tomu, že přestává fungovat Wi-Fi, tak nelze iPhone a další zařízení aktualizovat klasickým způsobem. V tomto případě přichází na řadu o něco složitější postup – aktualizaci pomocí Macu či počítače.

Pro aktualizaci tedy připojte vaše zařízení k Macu a spusťte Finder, kde vaše zařízení rozklikněte (v případě Windows a starších macOS spusťte iTunes). Zde si poté zálohujte vaše zařízení stisknutím tlačítka Zálohovat nyní, a po zdárné záloze klepněte na tlačítko Aktualizovat. Dojde k vyhledání aktualizace, kterou poté stačí potvrdit tlačítkem Aktualizovat. Jakmile aktualizaci potvrdíte, tak iPhone neodpojujte od Macu či počítače a vyčkejte, dokud se aktualizace nedokončí. Jakmile se vaše zařízení objeví opět v systému, tak by veškeré služby měly opět začít fungovat. Zkontrolujte si GPS, mobilní data, hovory a další funkce, které jsou pro práci s telefonem důležité.

Dnes nejčtenější

.