Zavřít reklamu

Teprve nedávno se začal v našich končinách prodávat zbrusu nový fitness náramek z dílny společnosti Honor. Tento kousek prvotřídní technologie se na první pohled od svých konkurentů zrovna dvakrát neliší, avšak svými schopnostmi a funkcemi dokáže strčit řadu z nich do kapsy bez mrknutí oka. Pojďme se tedy společně podívat na všechny důležitévlastnosti, které by vás mohly zajímat.

Základní informace

Balení produktu se od konkurence moc neliší a vlastně nic inovativního na něm nenajdeme. Jedná se zkrátka o krabičku, která obsahuje samotný náramek, technickou dokumentaci a USB nabíječku. Součástí balení pochopitelně není adaptér, který každý z nás doma samozřejmě má. Zajímavější ale rozhodně jsou zmiňované funkce náramku. V dnešní době se od každého chytrého fitness náramku očekává, že bude splňovat určitý standard. Do toho bychom mohli zařadit všem známé měření tepu, výpočet spálených kalorií, co možná nejpřesnější monitoring našeho spánku, voděodolnost, a především měření našeho výkonu při cvičení. Jelikož je náramek Honor Band 5 stvořen pro fitness a nejrůznější sportovní aktivity, obohatili inženýři z Honoru jeho displej o Gorilla Glass sklíčko, které z náramku dělá vskutku odolnou bestii – tom si však povíme trošku později.

Design náramku

Samotný náramek Honor Band 5 se prodává hned ve třech barvách, mezi kterými najdeme klasickou černou, korálově růžovou a námořnickou modrou. Design náramku je na tom podobně, jako jeho výše zmiňovaná krabička – prostě a jednoduše, jedná se o fitness náramek s gumovým páskem, který svým způsobem nijak nevybočuje z davu.

Výdrž baterie

Podle oficiální dokumentace by měl náramek Honor Band 5 vydržet v pohotovostním režimu až 14 dní, a to především díky propracovanému systému s podporou šetření baterie a využitému AMOLED displeji. Co se týče výdrže v praxi, náramek jsem nabíjel dá se říci jednou za týden. Tato výdrž mě skutečně nadchla, jelikož jsem měl zapnuté nepřetržité měření srdečního tepu, od čehož jsem očekával, že bude doslova vysávat z baterie život. Při vypnutí této funkce se výdrž zvýšila zhruba na 10 dní klasického používání.

Kvalitní AMOLED displej

V tomto delším odstavci si povíme o něčem, co mě osobně na náramku Honor Band 5 nejvíce zaujalo, čímž je naprosto neuvěřitelně kvalitní AMOLED displej. Ten se pyšní úhlopříčkou 0,95“, technologií AMOLED a možností zobrazování všech barev, díky čemuž máme možnost mít spolehlivý a kvalitní přehled o čase, počasí, našich aktivitách nebo například našem srdečním tepu. Jestliže mám být upřímný, rozhodně bych nečekal, že fitness náramek v této cenové kategorii dokáže nabídnout takto dokonalý displej s jemností až 282 pixelů na palec. Pro porovnání si můžeme uvést mobilní telefon Xiaomi Mi A3, který stojí okolo šesti tisíc, jehož jemnost displeje je totožná s tímto náramkem. Díky využité technologii AMOLED a dostačující jemnosti je samotný displej skutečnou chloubou náramku, která se slovy jen těžko opisuje. Ikony a všechen text se na Honoru Band 5 jeví skutečně čitelně a vy tak v sobě nacházíte pocit, jako byste se dívali na skutečně kvalitní a propracovaný technologický kousek, který v tomto směru dá se říci určuje trend.

Jak již bylo zmíněno výše, tento fitness náramek je vybaven odolným sklem Gorilla Glass. Ačkoliv jsem o odolnosti náramku měl určité pochyby, rozhodně jsem nečekal, že ve finále budu až takto překvapený. Hned několikrát se mi totiž stalo, že při průchodu futry od dveří jsem náramkem narazil o jejich roh, což ve mně ihned vyvolalo pocit paniky. Při pohledu na Honor Band 5 jsem byl ale právě překvapen. Na náramků se nenacházel žádný škrábanec, ani sebemenší náznak nějakého poškození.

Možnosti ciferníku

Nejste zrovna fanouškem originálních ciferníků a rádi si zvolíte to, co vám je nejbližší? Pokud jste si na tuto otázku odpověděli ano, rozhodně oceníte možnosti volby, kterými disponuje Honor Band 5. Tento náramek totiž nabízí několik jedinečných ciferníků, které si navíc můžete v pár sekundách měnit přímo na náramku v závislosti na aktuální situaci. Preferujete analogové zobrazování hodin, které se pyšní svou jednoduchostí, nebo chcete mít raději přehled o čase, počasí, počtu kroků a spálených kalorií zároveň? Pro Honor Band 5 tohle není žádný problém, a proto vám nabízí několik zmiňovaných ciferníků, které mohou zobrazit doslova vše, co samotný náramek vůbec nabízí.

Náramek v kombinaci se sporty

Jak jsem již zmiňoval výše, v dnešní době se od fitness náramků očekává určitý standard, jehož klíčovou složkou je schopnost sledovat vaše sportovní aktivity. Zatímco konkurenční produkty, které se nacházejí ve stejné cenové kategorie, zobrazují častokrát pouze počet kroků a spálených kategorií, Honor Band 5 sledování aktivity posouvá na daleko vyšší úroveň a je připraven vás informovat doslova o všem, co byste při sportu chtěli vědět. Než totiž začnete se samotnou aktivitou, zvolíte si ji na náramku v kategorii Cvičení, nastavíte požadovaný čas, vzdálenost nebo počet bazénů a až teprve tehdy odstartujete váš trénink. V jejím průběhu náramek velmi pečlivě měří váš tep, rychlost, trasu, vzdálenost, frekvenci kroků a následně vám poskytne informace o výsledku vašeho tréninku. Díky tomu si následně můžete prohlédnout detailní podrobnosti o vašich aktivitách a na jejich základě se například můžete zlepšovat.

Ačkoliv se většině může zdát, že se již tímto náramek dostává daleko před svou konkurenci, rozhodně to není vše. Honor Band 5 je totiž nadále vybaven takzvaným profesionálním trenérem, který vám může velmi dobře poradit s vašim tréninkem, jeho intenzitou a dát vám tak velmi cenná doporučení.

Jelikož tento fitness náramek disponuje voděodolností až do hloubky padesáti metrů, stává se tak perfektním parťákem na případné plavání. Honor Band 5 dokonce dokáže rozpoznat váš aktuální plavecký styl, díky čemuž vám na konci plaveckého tréninku poskytne co možná nejpřesnější informace o samotné rychlosti plavání, počtu spálených kalorií a vašem skóre SWOLF. Skóre SWOLF je součtem času a počtu záběrů ve vodě – pokud tedy například plavete 30 sekund a za tuto dobu provedete 15 záběrů, vaše skóre bude činit SWOLF 45.

Sledování spánku

Co například já osobně od fitness náramků skutečně silně vyžaduji, je nejlepší možná analýza mého spánku. Honor Band 5 v tomto opět posouvá hranice a z části vám dokáže nahradit odbornou pomoc. Náramek totiž disponuje technologií zvanou TruSleep, díky čemuž při spánku detailně měří váš srdeční tep a následně dokáže vyvodit kvalitu dýchání a celkového spánku. Na základě těchto dat se posléze můžete dozvědět, zdali netrpíte jednou z šesti běžných spánkových poruch, načež případně můžete dostat patřičné doporučení, které by mělo vést ke zlepšení zmiňované celkové kvality vašeho spánku.

Chytré buzení

S kvalitním monitoringem je pochopitelně úzce spojené co možná nejlepší ranní vstávání. Během každé noci přecházíme hned několikrát z jedné spánkové fáze do druhé, přičemž pokud jsme vzbuzeni z fáze hlubokého spánku, rozhodně se nám příjemně vstávat nebude. Aplikace Zdraví Huawei nám v možnosti budíku umožňuje nastavit takzvané chytré buzení, ukterého nastavíme klasický čas buzení a takzvanou odchylku. Pokud náramek rozpozná, že se například 20 minut před zmiňovaným časem budíku nacházíte ve fázi lehkého spánku, začne vám vibrovat a vás tak vzbudí v ideálním čase, díky čemuž byste po zbytek dne měli být plní energie. Tuto funkci jsem si velice oblíbil, jelikož se mi díky ní skutečně podstatně lépe vstávalo. Jestli vám tedy dělá problém ráno vstát z postele a stále se snažíte najít ideální řešení, možná by tento problém mohla vyřešit zmiňovaná funkce chytrého buzení.

Nenechte si nic utéct

V dnešní době se od fitness náramků v této cenové kategorii zrovna dvakrát neočekává, že by vám zobrazovaly vaše příchozí zprávy nebo upozornění. Ačkoliv vám konkurenční produkty jsou schopné například zobrazit příchozí SMS zprávy, Honor Band 5 (opět) posouvá hranici trošku dopředu. V nastavení na vašem telefonu si totiž můžete nastavit, co vše se má na váš náramek přeposílat, díky čemuž si můžete číst například zprávy z Messengeru, WhatsAppu, Instagramu a prakticky ze všech dalších aplikací, které vám na vašem iPhonu odesílají nějaká oznámení.

Resumé – Vyplatí se investovat do Honoru Band 5?

Jestliže jste si pozorně přečetli všechny předcházející odstavce, odpověď na tuto otázku by vám již nyní měla být více než jasná. Ačkoliv se osobně řadím mezi silného fanouška jablečné společnosti a moc se mi využívat produkty ostatních značek ani nechce, fitness náramkem Honor Band 5 jsem byl skutečně nadšen a rozhodně ho doporučuji nejen aktivním sportovcům, ale všem, kteří o jeho bezkonkurenční funkce stojí. Za pouhou tisícovku totiž máte možnost získat perfektní nástroj, který dokáže spolehlivě měřit aktivitu při vašich tréninzích, váš spánek, umožňuje vám číst si všechna vaše upozornění a spoustu dalších.

Slevový kód

Ve spolupráci s Mobil Pohotovost jsme pro vás připravili exkluzivní akci na Honor Band 5 a prvních deset z vás si může fitness náramek zakoupit za speciální cenu 890 Kč. Stačí jen v košíku uplatnit kód honor411 a cena se vám automaticky sníží o 100 Kč. Tato akce dokonce platí na všechny barvy, díky čemuž si vybere skutečně každý.

Dnes nejčtenější

.