Zavřít reklamu

Externí společnost, která se stará o marketing Applu, Media Arts Lab, tento týden propustila okolo 50 zaměstnanců. Údajně byl tento krok nutný hned z několika důvodů. Tím nejhlavnějším je pak zřejmě změna marketingové strategie samotné jablečné společnosti, která si tento čin vyžádala. Jeden ze zaměstnanců, který byl propuštěn, je například Geoff Edwards, který v Media Arts Lab pracoval jako kreativní režisér a hlavní ředitel pro reklamní kampaně od Applu. Edwards byl do této pozice povýšen v květnu. Na této pozici tedy pracoval okolo půl roku, než byl tento týden propuštěn.

Edwards se měl údajně starat i o marketingovou kampaň pro nové služby od Applu, mezi které patří Apple Arcade a hlavně Apple TV+. V prohlášení, které uvedla mluvčí Media Arts Lab, stojí, že obchodní vztahy společnosti s Applem nebyly nikdy silnější. Údajně však bylo nutné, aby se společnost Media Arts Lab podřídila potřebám Applu a dále uvádí, že se prostě musela přizpůsobit pro budoucí rozvoj. Apple na oplátku ve svém prohlášení uvádí prakticky to samé: „Oddanost Applu k Media Arts Lab nebyla nikdy větší. I my se musíme rozvíjet, a tak jsme MAL požádali, aby udělali to samé,“ řekl Tor Myhren, viceprezident marketingové komunikace v Applu.

Ne vždycky to ale mezi Applem a Media Arts Lab bylo tak růžové jako nyní. Obchodní vztahy se mezi oběma společnostmi postupem času různě vyvíjely. Například na začátku letoška se musela společnost Media Arts Lab přizpůsobit požadavkům Applu, který začal více cílit na regionální a digitální kampaně. V roce 2014 byly obchodní vztahy společností na bodu mrazu a dokonce to vypadalo, že Apple s Media Arts Lab ukončí spolupráci. Momentálně je však situace pro obě společnosti naprosto skvělá. Nutno podotknout, že Apple je jediným velkým klientem společnosti Media Arts Lab, a proto tato společnost kalifornskému gigantu tolik vyhovuje a „tančí tak, jak Apple píská“.

Dnes nejčtenější

.