Zavřít reklamu

Je to již pár dní, co platforma Apple TV+ spatřila světlo světa. Za tu dobu se sice již našlo pár zlých jazyků, kteří tvrdí, že služba nemá co nabídnout a je ve srovnání s Netflixem a dalšími konkurenčními společnostmi v podstatě zbytečná, ale fanoušci si seriály pochvalují a kritici se také vyjadřují vesměs pozitivně. Analytická společnost Parrot Analytics se rozhodla zjistit, jak si Apple TV+ vede a zda se může rovnat i s největšími mediálními giganty.

Přesná čísla jsou zatím neznámá, jelikož je platforma venku teprve pár dní a zároveň Apple nabízí nejrůznější akce, jako je roční předplatné zdarma při koupi nového zařízení počínaje 10. září. Díky analýze máme ale alespoň hrubou představu o tom, jak si Apple TV+ vede a se dá zatím považovat za úspěch. Podle společnosti Parrot Analytics z hlediska obsahu jablečná společnost výrazně zaostává, ale to by se mohlo v budoucnosti změnit. V den vydání se dohromady potenciální počet předplatitelů vyšplhal na 50 milionů, a to právě díky nově zakoupeným zařízením, která automaticky získala předplatné. Zároveň jsou před námi Vánoce, jenž čísla pravděpodobně výrazně popoženou a dají Applu příležitost zapůsobit i na fanoušky, kteří dosud vyčkávali. Chce to zkrátka čas a kromě toho se má technologický gigant brzy vytasit s dalšími sériemi a pořady, což platformě přinejmenším prospěje.

I přes dosavadní nejednoznačnost analýz se společnost Parrot Analytics rozhodla vzít v potaz zájem uživatelů na sociálních sítích a vydedukovat z toho, jak si jednotlivé seriály a snímky vedou. Ze všech pořadů si nejlépe vede očekávaný See, jenž se dostal mezi 20 momentálně nejžádanějších a nejsledovanějších seriálů. Za ním se umístil sci-fi thriller For All Mankind a komediální Dickinson. Drahá a nepříliš přesvědčivá The Morning Show si vysloužila poslední místo a jen tak tak se jí podařilo na seznam dostat. Dohromady je o The Morning Show dvanáctkrát nižší zájem než například nový seriál The Dark Crystal: Age of Resistance od Netflixu. Na oficiální čísla si ještě počkáme, ale zatím se dá očekávat pomalejší rozjezd, který teprve ukáže, zda se jablečná společnost s Apple TV+ trefila do černého.

Dnes nejčtenější

.