Zavřít reklamu

Každý z nás má určitě alespoň jednoho kamaráda, který je schopný naprosto banální věc „okecat“ hned několika řádky dlouhého textu. Často se dostávám do situace, kdy mi dlouho nikdo nenapíše, ale jakmile se začnu někam chystat a pomalu už nestíhám, rázem mi napíše hned několik lidí. Na čtení dlouhých zpráv nemám jednoduše čas a často se stávalo, že jsem si zprávu zapomněl přečíst úplně a odpovídal jsem na ni až za několik hodin. To se však s příchodem iOS 13 změnilo, jelikož si nově můžete nechat předčítat všechny zprávy, které vám někdo pošle. Tuto funkci určitě nevyužijete každý den a už vůbec ne u kraťoučkých zpráv, ale v prvním uvedeném případě se funkce předčítání může bezesporu hodit. Jak tedy funkci aktivovat a jakým způsobem ji vyvolat?

Jak si nechat na iPhonu předčítat příchozí zprávy

Na vašem iPhonu či iPadu, který máte aktualizovaný na iOS 13, respektive iPadOS 13, se nejdříve přesuňte do nativní aplikace Nastavení. Jakmile tak učiníte, tak sjeďte níže ke kolonce Zpřístupnění, kterou rozklepněte. Zde otevřete kolonku Předčítání obsahu a pomocí přepínače aktivujte funkci s názvem Přečíst výběr. Poté už stačí, abyste se přesunuli do aplikace Zprávy a otevřeli si konverzaci, ve které si chcete nechat přečíst nějakou zprávu. Na zprávě podržte prst, dokud se v dolní části displeje nezobrazí malé menu, kde už jen stačí klepnout na možnost Předčítat.

Pokud jste zjistili, že vám rychlost čtení nevyhovuje, tak tuto předvolbu můžete změnit. Stačí opět přejít do Zpřístupnění -> Předčítání obsahu, kde si ve spodní části obrazovky můžete pomocí posuvníku navolit, jakou rychlostí se obsah bude předčítat. Na úplný závěr jen ještě zmíním fakt, že si po aktivace funkce Přečíst výběr můžete nechat předčítat cokoliv, ne jen příchozí zprávy. Jednoduše stačí, například v Safari, označit nějaký text, a poté u něj zvolit možnost Předčítat. To můžete využít například u našich článků.

Dnes nejčtenější

.