Zavřít reklamu

Služba  TV+ byla oficiálně spuštěna minulý týden, Apple ji ale aktivně propaguje již od letošního března. Nejnovější údaje společnosti iSpot.TV poukazují na to, jak moc společnost Apple investuje do příslušných marketingových aktivit. Zpráva napovídá, že přístup cupertinské společnosti k investicím do propagace nové streamovací služby je spíše pozvolný – za říjnové televizní spoty, propagující  TV+, utratil Apple údajně 19,9 milionu dolarů. To se sice může zdát jako poměrně velká částka, televizní reklamy na iPhone ale Apple vyšly ve stejném období na 28,6 milionu dolarů.

Co se online marketingu týče, bylo v říjnu vypuštěno do světa celkem 139 unikátních digitálních reklam na  TV+, což firmu Apple vyšlo na 1,7 milionu dolarů, zatímco za online propagaci iPhonu utratila společnost 2,3 milionu dolarů, a jednalo se o celkem 245 unikátních reklam. Příslušná data přinesla společnost Pathmatics, specializující se na analýzu reklamy. V září ale cupertinská společnost podle dostupných údajů zase tolik nešetřila, a do digitální formy propagace své  TV+ investovala 3,8 milionu dolarů, zatímco za digitální reklamu na iPhone utratila 2,4 milionu dolarů. V září a říjnu zaplatila společnost Apple za reklamu na iPhone 71,9 milionu dolarů, zatímco do reklamy na službu  TV+ investovala za stejné období 40.3 milionu dolarů. Tyto údaje se týkají pouze investic do televizní a online reklamy – informace o investicích do billboardů a outdoor kampaní zatím nejsou známy.

Deník The New York Times podotýká, že marketingová kampaň na  TV+ byla ve srovnání s propagací služby Disney+ značně utlumenější, což mohl být záměr – startovací nabídka streamovací služby od Applu byla podstatně menší než u Disney+. Dan Rayburn, analytik společnosti Frost & Sullivan, potvrdil, že Apple se na tomto poli nepouští do žádného závodu, ale spíše se pomalu rozjíždí. Analytik společnosti Wedbush Securities Daniel Ives je ale toho názoru, že Apple bude muset propagovat svou streamovací službu agresivnějším způsobem, a to zejména v blížícím se období před vánočními svátky. Důležité bude také přesvědčit uživatele, aby po skončení týdenní bezplatné zkušební lhůty přešli na pravidelné předplatné.

Dnes nejčtenější

.