Zavřít reklamu

Facebook před několika hodinami představil nové logo, kterým se bude prezentovat všude na internetu – a možná nejen tady. Někteří z vás možná postřehli, že se za každou aplikací od Facebooku, tj. hlavně Instagram a WhatsApp, bude nacházet přívlastek „from Facebook“. Právě v tomto případě uvidíte nové logo nejčastěji. Logo je vytvořeno naprosto jednoduše – nachází se v něm text „Facebook“, a to s využitím velmi jednoduchého písma. Některé zdroje dokonce uvádí, že bylo jednoduché písmo zvoleno také kvůli tomu, aby se logo mohlo vlézt na kreditní kartu, kterou Facebook může plánovat. To už jsou ale jen spekulace.

V galerii si můžete prohlédnout, jak logo vypadá na všech ostatních platformách v různých barvách. Modrá je samozřejmě klasicky pro Facebook, přechod z oranžové do růžové je určen pro Instagram a nakonec zelenou barvu bude využívat WhatsApp. Prozatím se však ještě budeme muset spokojit se starým logem, jelikož se společnost Facebook nechala slyšet, že nové logo začne v aplikacích a marketingových materiálech využívat až za několik týdnů. Logo Facebooku je známé po celém světě a je nutné si uvědomit, že Facebook už není pouze sociální síť, nýbrž obrovská společnost, která pod sebou vlastní největší sociální sítě na světě. Logo Facebooku, tedy jakožto sociální sítě, zůstane stejné – v tomto případě se bavíme o logu celé společnosti.

Facebook uvádí, že chce k názvu svých aplikací přidat přívlastek „from Facebook“ hlavně kvůli tomu důvodu, aby lidé věděli, že jsou tyto platformy propojené. „Lidé by jednoduše měli vědět, které společnost vytváří produkty, které využívají,“ říká Antonio Lucio, hlavní šéf Facebooku v oblasti marketingu. Časté zaměňování Facebooku jakožto společnosti a jakožto sociální sítě si samozřejmě hlavy společnosti uvědomují. Údajně se však do přejmenování společnosti nechtěli pouštět, a to z jediného důvodu – Facebook jednoduše nechce skrývat své problémy a vyřešit je přejmenováním.

Dnes nejčtenější

.