Zavřít reklamu

Možná už jste si na Macu při prohlížení webu v prohlížeči Safari všimli, že pokud si necháte v novém okně či panelu načíst jinou webovou stránku, tak se nenačte „na pozadí“. Načte se až tehdy, kdy se na stránku přesunete kliknutím. Pokud máte rychlý internet, tak tohle načtení ani nepostřehnete, avšak lze to pozorovat například u videí na YouTube, které se spouští automaticky. Pokud si tedy nějaké video přesunete do nového panelu či okna, tak se automaticky nespustí, ale čeká, než se na onu stránku doopravdy přesunete. Někomu může tohle nastavení vyhovovat, někomu zase ne. Naštěstí si však tuto předvolbu můžeme nastavit podle vlastního uvážení.

Jak nastavit, aby se stránky v Safari otevřené v novém okně či panelu načítaly ihned

Pokud chcete upravit předvolby pro automatické načítání stránek po otevření v novém okně či panelu, tak se prvně přesuňte do aktivního okna aplikace Safari. Jakmile tak učiníte, tak v levé části horní lišty klikněte na tučný text Safari. Po rozkliknutí se zobrazí rozbalovací menu, ve kterém zvolte možnost Předvolby… Otevře se nové okno, kde se v horním menu přesuňte do kategorie s názvem Panely. Zde už poté stačí, abyste zaškrtnuli možnost Aktivovat nově otevřené panely a okna. Po aktivaci této funkce se budou nové panely a okna automaticky načítat již „na pozadí“ a nebudete se na ně muset přesouvat.

V sekci Panely v předvolbách prohlížeče Safari si můžete nastavit několik dalších funkcí. Pokud zaškrtnete první možnost, tj. klávesa Command-kliknutí otevře odkaz na novém panelu, tak v případě podrženého tlačítka Command a kliknutí na odkaz jej otevřete v novém panelu. Pokud tuto funkci deaktivujete, tak se odkazy zobrazí v novém okně. Další možnost, kterou si můžete nastavit, je přepínání panelů pomocí kombinace klávesy Command a čísel 1-9. Aktivací poslední možnosti si můžete nechat zobrazovat na otevřených kartách kromě textu také ikony webových serverů.

Dnes nejčtenější

.