Zavřít reklamu

Možná už jste si na našem magazínu všimli zajímavého článku, který se zabýval instalací vlastních písem do iOS 13 či iPadOS 13. Tyto písma samozřejmě nemůžete využít v systému, jako to umí například Android, avšak můžete je využít v různých programech pro úpravu textu – ať už se jedná o mailového klienta, anebo třeba nově představený Photoshop pro iPady. Bohužel však pro nás, písma nemůžeme instalovat klasicky z internetu z populárních portálů, které stahování písem poskytují. Písma do našich iPhonů či iPadů musíme stahovat skrze všemožné aplikace, kdy mnoho z nich je placených. Adobe však udělalo těmto aplikacím do jisté míry čáru přes rozpočet, jelikož nově nabízí mnoho písem zdarma v rámci své vlastní aplikace Creative Cloud.

Adobe informaci o přidání možnosti stahování písem do aplikace Creative Cloud zveřejnilo již před nějakou dobou, avšak nyní jsme se konečně dočkali. Vlastní písma jsou v aplikaci Creative Cloud k dispozici pro všechny uživatele, avšak předplatitelé mají samozřejmě jisté výhody. Pro ně je k dispozici přes 17 tisíc různých písem, obyčejní uživatelé si musí vystačit s okolo tisíci písmy, které jsou k dispozici zdarma. Kromě stahování písem můžete v rámci Creative Cloud písma také různě upravovat, anebo dokonce vytvářet další. Jak už jsem zmínil v úvodu, tak jsou tato písma k dispozici napříč všemi aplikacemi, nikoliv pouze v těch od Adobe.

Kromě přidání možnosti správy písem do aplikace Creative Cloud přibyla také podpora tmavého režimu. Ten se aktivuje a deaktivuje v závislosti na režimu nastaveném v systému. Adobe dále vylepšilo ručně psané anotace s pomocí Apple Pencil. Adobe Creative Cloud je k dispozici zdarma v App Storu, avšak pro kompletní správu písem je nutné, aby zařízení běželo na iOS 13.1 či iPadOS 13.1 a novějším.

Dnes nejčtenější

.