Zavřít reklamu

V dnešním testu se podíváme na další variantu bezdrátových sluchátek od společnosti JBL. Tentokrát jde o model Reflect Flow který je jakýmsi hybridem mezi čistě sportovním a civilním modelem.

JBL Reflect Flow (6)

Specifikace

O zvukový přednes se v tomto případě starají 5,8 mm dynamické měniče, disponující frekvenčním rozsahem 20Hz – 20 kHz. Každé sluchátko obsahuje miniaturní integrovanou baterií, která má kapacitu 110 mAh a vydrží sluchátko pohánět až velmi slušných 10 hodin. Další integrovaná baterie o kapacitě 850 mAh se pak nachází v nabíjecí krabičce, která dokáže sluchátkům dodat šťávu až na dalších 20 hodin poslechu. Doba nabíjení je zhruba 2 hodiny s tím, že po 10 minutách nabíjení v krabičce sluchátka vydrží kolem jedné hodiny přehrávání. O bezdrátový přenos se stará Bluetooth 5. generace (s podporou profilů A2DP 1.3, AVRCP 1.5, HFP 1.6), sluchátka dále disponují mikrofonem pro audiohovory a nabízí doplňkové funkce jako je Ambien Aware a TalkThru nebo podporu pro Siri, Google Assistant a Bixby. Sluchátka váží 85 gramů a jsou k dispozici ve dvou barevných variantách – černé a modré (teal).

Provedení

Začněme obalem, který je u tohoto modelu kombinací dvou materiálů. Hlavní část je vyrobena z odolného a pogumovaného plastu, který je na přední a zadní straně vyložen plastovou dekorační vložkou imitující hliník. Na zadní straně nabíjecí krabičky se nachází microUSB konektor pro nabíjení. Pant krabičky působí velmi solidně a měl by bez problému vydržet pravidelné otvírání a zavírání. Sluchátka uvnitř krabičky drží za pomocí magnetů, výřezy pro sluchátka jsou upravena tak, aby dokázala udržet sluchátka se všemi velikostmi nainstalovaných ergonomických nástavců.

Sluchátka jako taková jsou pak plastová s dekoračním prvkem který imituje hliník. Tlačítko na sluchátku je pokryto pogumovaným materiálem, tudíž se s ním relativně dobře manipuluje (na poměry takto řešených ovládacích prvků). Na těle sluchátek se nachází ještě nabíjecí konektory, zbytek těla je pokrytý ergonomickou výplní do ucha, viz níže.

JBL Reflect Flow (8)

Ovládání a ergonomie

Sluchátka jsou klasické špuntové konstrukce a pro co nejlepší držení v uchu výrobce přibaluje hned tři velikosti špuntových nástavců a tři velikosti ergonomických nástavců Freebit, které slouží k vyplnění ucha a stabilizaci sluchátek. Po správném zvolení velikosti špuntů a Freebit nástavců sluchátka velmi dobře drží v uších a jsou také poměrně pohodlná na nošení, a to i dlouhodobě. Co se týče ovládání, na každém sluchátku najdeme centrální tlačítko. Na jedné straně se přepínají režimy (klasický, TalkThru a Ambient Aware) a dvojitým stisknutím se přeskakují písničky směrem vpřed. Na druhém sluchátku se nachází tlačítko pro play/pause a příjem/odmítnutí příchozího hovoru.

Kvalita produkce

Bezdrátových sluchátek v této cenové relaci jsme testovali již mnoho, konkrétně od JBL. Ve své podstatě většina z nich hraje velmi podobně, drobné rozdíly jsou způsobené jen provedením (špuntová, pecková, on/over ear) a úrovní izolace okolního zvuku. JBL Reflect Flow jsou jen pasivně odhlučněná, díky silikonovým ergonomickým vložkám je úroveň pasivního odhlučnění velmi dobrá. Produkovaný zvuk má tradičně zesílené basy a výšky, a jde tak o dnes velmi populární „moderní zvuk“, kterým v nějaké míře disponuje naprostá většina dnes běžně prodávaných modelů. Za zmínku určitě stojí trojice režimů poslechu. K dispozici je jak klasický, kdy sluchátka hrají jako každá jiná. Druhým režimem je TalkThru, který zesiluje okolní zvuky a dá se při něm snadněji konverzovat, a to při zachování nějaké úrovně hlasitosti poslechu. Třetí režim je pak Ambient Aware, který značně zvýrazní zvukové vjemy z okolí, hudební poslech je však zeslabený na minimum.

JBL Reflect Flow (1)

Resumé

Zajímavý hybrid se širokou škálou využití.

JBL Reflect Flow jsou zajímavým hybridem. Nejde o vyloženě civilní model sluchátek, neboť disponuje některými funkcemi, které si propůjčuje ze sportovních modelů. Kombinuje dobrou ergonomii, odolnost (IPx7), dlouhou výdrž baterie a naopak některé funkce pro každodenní použití například v ruchu velkoměsta. Standardní zvukový projev neurazí, celková výbava potěší. Za necelé 4 tisíce korun jde o zajímavý počin.

JBL Reflect Flow (5)

Dnes nejčtenější

.