Zavřít reklamu

Není to tak dávno, co jsme informovali o povedené strategii Tropico, která se dočkala tolik očekávaného rozšíření. Netrvalo dlouho a máme tu další vynikající titul ze stejného žánru, tentokrát od vývojářů z Ubisoftu. Milovníci strategických her budou mít na podzim podle všeho žně, na iOS se totiž chystá mobilní verze populární počítačové série Heroes of Might & Magic s podtitulem End of Chaos, která za svou existenci uchvátila miliony hráčů a stala se jedním z pomyslných králů žánru.

Pokud bychom měli zmínit ságu Heroes of Might & Magic, většina lidí by si ji pravděpodobně spojila s hraním na počítači. Doby se však mění a tvůrci pod taktovkou Ubisoftu se rozhodli, že touto legendární sérií potěší i hráče na mobilních zařízeních. A to zbrusu novou hrou Might & Magic Heroes: Era of Chaos, která však ji vyšla před nějakou dobou v Číně. Zároveň se nejedná o žádný port, ale čistokrevnou a plnohodnotnou strategii, která je plně přizpůsobena dotykovému ovládání. Jediná spojitost s původními díly tkví v příběhu, který ve své podstatě převypráví děj Might & Magic, kde se opět vydáme do magické země Erathia. Naším úkolem bude sjednotit království po smrti tamního krále a nastolit mír. Samozřejmě nás nečeká pouze kampaň a kromě příběhové linie hra nabídne také osm dalších herních módů a PVE bitev, kde budeme moci poměřit síly s umělou inteligencí. Svým způsobem se tedy dočkáme stejného zážitku jako ve své době jako na počítači.

Stejně tak se původní sérií inspiruje i hratelnost, kde budeme ovládat hlavního hrdinu a zároveň rozmisťovat své jednotky po bojišti. Jediným rozdílem bude samotné ovládání a zatímco v počítačové verzi je nutné s jednotlivými spojenci útočit zvlášť, v té mobilní vám hra tento zdlouhavý proces odpustí a jednotky budou útočit samostatně, bez nutného zapojení hráče. Pochopitelně nebudou chybět unikátní schopnosti, odemykání lepších hrdinů a vylepšování svého hradu. Zatím to tedy vypadá, že se máme rozhodně na co těšit a tou nejlepší zprávou je, že se Might & Magic Heroes: Era of Chaos dočkáme již během letošního roku. Pokud vás tedy tento strategický titul zaujal, neváhejte zamířit na oficiální stránky a sledovat dění okolo hry.

Dnes nejčtenější

.