Zavřít reklamu

Nová streamovací služba TV+ je tu s námi už pěkných pár desítek minut, za které toho o sobě odhalila relativně dost – mimo jiné  i odpověď na otázky týkající se češtiny ve formě titulků či dabingu. Nedávno jsme vás na našem magazínu sice informovali o tom, že se dabingu alespoň podle náznaků v upoutávkách nedočkáme, avšak tehdy jsme nebyli schopni tuto informací potvrdit zcela stoprocentně. To ale již dnes můžeme.

Pokud jste příznivci filmů a seriálů s českým dabingem, TV+ vás zřejmě neosloví. Nabídka dabingů je sice poměrně široká, čeština a potažmo slovenština však mezi nimi chybí. Těžko přitom v tuto chvíli říci, zda se jedná jen o chvilkovou záležitost, kterou Apple v následujících měsících změní, nebo se s českým dabingem u služby nepočítá vůbec. Tak či onak, na češtinu jako takovou se naštěstí tak úplně nezapomnělo. Veškerý nyní dostupný obsah totiž nabízí klasické titulky, které lze velmi jednoduše zaktivovat v přehrávacím rozhraní. Příjemné je to, že jakmile si české titulky jednou zaktivujete, jsou již zaktivované v tomto jazyce u veškerého obsahu. Nemusíte je tudíž opětovně nastavovat, což je rozhodně fajn.

Spuštění TV+ je bezesporu jedním z největších počinů Applu letošního roku, což ostatně potvrzovaly i poslední týdny, kdy přední představitelé jablečné společnosti v médiích nehovořili takřka o ničem jiném než právě o této službě. Pravdou však je, že se není příliš čemu divit. Přeci jen, jedná se o obří projekt, který může v budoucnu do kasy Applu přinést nemalé peníze. Ostatně, přesně tento scénář předpovídají i mnozí analytici, kteří jsou o úspěchu této nové platformy přesvědčeni. Zda jsou jejich prognózy správné či nikoliv však ukáže až čas.

Dnes nejčtenější

.