Zavřít reklamu

Ačkoliv do České republiky dorazilo oficiálně Apple Pay už 19. února letošního roku, všechny tuzemské banky jej stále nenabízí. Naprosto zarážející však je, že mezi banky nenabízející podporu jablečné platební služby stále patří i ČSOB, tedy druhá největší tuzemská banka podle počtu klientů a první podle bilanční sumy. Absolutně se tak nedá divit tvrdé kritice, která se na její účet od spuštění Apple Pay valí. Kritika však již za pár dní ustane. 

V létě jsme vás informovali o tom, že od prvního listopadu mění ČSOB své obchodní podmínky, ve kterých bude pamatovat právě na mobilní platební služby, z čehož jsme nejen my, ale i mnozí z vás usuzovali, že právě v tento den začne zároveň Apple Pay fungovat. Dnes se nám však podařila získat mailová komunikace od velmi důvěrného zdroje (kvůli jehož pracovnímu postavení jí nemůžeme zveřejnit) přímo z ČSOB, která prozrazuje, že banka počítá se spuštěním v úterý 5. listopadu. Banka se tedy přidrží jakéhosi nepsaného pravidla o úterním spouštění, jelikož právě v tento den zavedla jablečnou platební službu naprostá většina tuzemských bank. ČSOB už dokonce v předešlých týdnech umístila do Wallet obchodní podmínky, které vám mohou při skenování karty této banky vyskočit.

Velmi zajímavé je, že interní dokument určený výše postaveným zaměstnancům začalo ČSOB rozšiřovat až dnes dopoledne. Je tedy poměrně pravděpodobné, že ani samotná banka téměř do poslední chvíle netušila, kdy přesně se služba podaří zprovoznit a tudíž nemohla svým klientům na četné dotazy poskytnout uspokojující odpověď. Tu vám však neposkytne ani nyní, jelikož pro ní samozřejmě platí přísné informační embargo, které skončí až v den spuštění – tedy příští úterý. 

Co se týče přesného času startu služby, ten bude velmi pravděpodobně nastaven už na brzké ráno či dokonce půlnoc, jako tomu bylo i u ostatních bank. Může se sice stát, že službu banka spustí až v 8 hodin ráno spolu s otevřením svých poboček, avšak pravděpodobnost podobného kroku je skutečně velmi malá. Pokud jste tedy klienty ČSOB i vy, můžete začít odpočítávat poslední dny a chladit šampaňské. Neuvěřitelná věc se totiž konečně stane realitou. 

Za informace děkujeme našemu zdroji JK

Dnes nejčtenější

.