Zavřít reklamu

Nová bezdrátová sluchátka Apple AirPods Pro se začala prodávat teprve včera, to však nezabránilo odborníkům z iFixit v jejich prvním rozebrání. Díky němu si tak můžeme udělat parádní představu o tom, jak moc se novinka od předešlé generace liší, potažmo zda je jakkoliv opravitelná. Co tedy rozbor odhalil?

Asi vás nepřekvapí, že stejně jako v případě klasických AirPods je opravitelnost AirPods Pro takřka nulová. Kromě vyměnitelných silikonových špuntů u nich totiž nelze vyměnit nenásilnou či nedevastační formou už absolutně nic. Pokud se vám tedy sluchátka jakkoliv porouchají, budou automaticky rovnou vyměňována za nové kusy. O ekologičnosti se tu tedy bohužel mluvit nedá. 

Nová sluchátka jsou jednak o třetinu těžší, ale také nabízí úplně jiný typ baterie, než kterým se chlubí klasické AirPody. Apple tentokrát nevsadil na váleček vložený do nožky sluchátek, ale na klasickou knoflíkovou baterii, kterou můžete nalézt třeba i v hodinkách či dokonce ve sluchátkách Galaxy Buds od Samsungu. Zatímco u těch je baterie vyměnitelná, v případě AirPods Pro máte mimo jiné kvůli napájení kabelů přímo na ní smůlu. Totéž platí i o jakýchkoliv opravách nabíjecího pouzdra, do kterého se takřka nedá bez poškození – byť drobného – dostat. 

Žádná další velká překvapení AirPods Pro neukrývají. Po odříznutí části jejich těla kvůli přístupu do útrob sluchátek je nutné se jako již tradičně popasovat s množstvím lepidla, kterým nešetřil Apple ani tentokrát. Překvapením nejsou ani rozměry komponentů ve sluchátkách využitých. Ty jsou ve většině případů neuvěřitelně drobné, což je velmi pravděpodobně jeden z důvodů, proč nemá oprava sluchátek z pohledu Applu absolutně smysl. 

Dnes nejčtenější

.