Zavřít reklamu

To, co se zdálo ještě před několika týdny velice vzdálené, je doopravdy tady. Dnes je poslední den v říjnu a mnoho jablečných příznivců už netrpělivě odpočítává poslední hodiny do dalšího dne. Zítra, 1. listopadu 2019, totiž Apple oficiálně zpřístupní jeho streamovací službu Apple TV+ pro veřejnost. Ti bystřejší z vás už možná postřehli speciální akce, díky kterým můžete předplatné Apple TV+ získat na určitou dobu zadarmo. Například studenti získají předplatné Apple TV+ zdarma, pokud si budou předplácet jen Apple Music. Pro nestudující uživatele je poté připravená akce, kdy při zakoupení jakéhokoliv produktu od Applu získají bezplatně rok předplatného Apple TV+.

O druhé zmíněné akci se Tim Cook rozpovídal o něco více při včerejší příležitosti oznámení finančních výsledků za třetí kvartál letošního roku. Otázka na Cooka zněla velice jednoduše – proč se Apple rozhodl tuto akci vytvořit? Výkonný ředitel jablečné společnosti odpověděl, že se jednak jedná o příjemný dárek k novému iPhonu, iPadu, iPodu touch, Macu či Apple TV, a jednak se Applu tímto podaří dostat obsah Apple TV+ mezi více uživatelů. Více méně se dá říci, že i tato akce je jedna z marketingových kampaní, která má za úkol vlákat do ekosystému Applu více uživatelů. První roky, kdy budou uživatelé využívat různých akcí, možná bude Apple na své službě lehce ztratný. Uživatelé si však na Apple TV+ zvyknou a jakmile jim skončí předplatné zdarma, tak je dosti pravděpodobné, že si budou chtít obsah z této služby užívat i nadále, a proto sáhnou po placeném prodloužení.

Tim Cook dále uvedl, že se rozhodně nejedná o akci, která bude dostupná u všech nových služeb: „Sledujeme potřeby každé služby individuálně a rozhodujeme se, co je pro ni nejlepší,“ vysvětlil situaci výkonný ředitel Applu. Na druhou stranu však dále uvedl, že akci v podobě zvýhodněného předplatného při zakoupení nového hardwaru nechává rozhodně dveře otevřené. Pokud tedy Apple v budoucnu představí nějakou novou službu, možná se i u ní dočkáme ročního předplatného zdarma.

Dnes nejčtenější

.