Zavřít reklamu

Nositelná elektronika z dílny jablečné společnosti táhne čím dál více. Vyplývá to alespoň ze čtvrtletních výsledků Applu, které byly za uplynulé čtvrtletí oznámeny včera, či slov Tima Cooka, kterými právě výsledky komentoval. 

Nositelná elektronika, domácnost a příslušenství, jak Apple oficiálně tuto kategorii pojmenoval, vygenerovala v uplynulém čtvrtletí příjmy ve výši 6,5 miliardy dolarů, což je téměř třetinový nárůst oproti stejnému čtvrtletí v roce 2018. Tehdy totiž Apple vydělal přes tuto kategorii “jen” 4,2 miliardy dolarů, které však už tehdy označoval za obrovský úspěch. Ačkoliv přesná prodejní čísla Apple ústy Tima Cooka neoznámil, lodivod Applu se nechal slyšet, že lví podíl mají na úspěchu hlavně Apple Watch, AirPods a produkty od Beats. “Z výsledků jsme naprosto nadšeni. Pokud bychom měli říci, co je hnací silou této kategorie, byla by to komplexnost. Někteří lidé využívají tyto produkty pro lepší kondici, jiní pro zdraví, jiní pro komunikaci a další je využívají ke všemu výše zmíněnému,” nechal se Cook slyšet a dodal: “Například Apple Watch Series 5 budou zajisté pro mnohé uživatele naprostým trhákem díky jejich Always-on displeji.” 

Velmi zajímavé je i to, jací uživatelé Apple Watch nakupují. Apple se totiž stále nedostal do fáze, kdy by většinu prodejů tvořili uživatelé upgradující ze starého modelu na nový. I ty nejstarší modely jsou totiž stále relativně mladé, díky čemuž se může Apple pochlubit tím, že tři čtvrtiny prodaných hodinek putují k uživatelům, kteří nemají s Watch doposud žádné zkušenosti. Díky tomu se tak může neustále rozšiřovat i podíl Applu na trhu se smartwatch. 

Co bude dál?

Šéf Applu lehce zabrousil i na téma budoucnost Apple Watch. V souvislosti s ní hovořil především o plánech ještě více zlepšit monitoring různých zdravotních funkcí, který nyní hodinky nabízí. Ve vývoji jsou však podle všeho i zbrusu nové funkce, o kterých však nechtěl Cook detailněji mluvit. “Jednou nastane den, kdy se ohlédneme za fungováním Applu a zjistíme, že je nebo byl největším přínosem pro zdraví jeho uživatelů,” řekl Cook. Nezbývá tedy než doufat, že se novinek, které měl na mysli, dočkáme již v dohledné době – tedy třeba u Apple Watch Series 6. 

Dnes nejčtenější

.