Zavřít reklamu

Problémy s operačními systémy se Applu lepí na paty. Zcela dokonale se mu nepovedly první verze iOS 13, watchOS 6 není také žádné terno a o macOS Catalina je vzhledem k mnoha stížnostem jeho uživatelů skoro zbytečné se bavit. Včera večer se pak na seznam problémových softwarů dostal i HomePod.

Včerejší večer se nesl v duchu vydání velké spousty operačních systémů, mezi kterými byla i nová verze OS pro HomePod s označením 13.2. Ta na něj měla přinést několik velmi pěkných novinek v čele s rozpoznávání hlasů jednotlivých uživatelů či režimu Handoff. Mnohým uživatelům natěšeným na novinky však nakonec zůstaly spíš oči pro pláč, jelikož po instalace tohoto updatu začaly hromadně HomePody zamrzat či se začaly opakovaně resetovat. Problémem zasažení uživatelé se okamžitě obrátili na podporu, která jim však s řešením pomoci nedokázala a doporučila jim jen odnést či odeslat HomePod do servisu, ve kterém má být problém opraven. Vzhledem k tomu, že problém zastihl podle všeho nemalé procento majitelů HomePodů, se Apple rozhodl ještě v průběhu večera update stáhnout z oběhu. V současnosti byste jej tedy neměli být schopni jakkoliv vyhledat a tudíž ani nainstalovat. Díky tomu má tak Apple jistotu, že více HomePodů už k újmě nepřijde. 

Dá se očekávat, že uvolněné opraveného updatu pro HomePody nebude Applu trvat příliš dlouho. Dočkat bychom se jej klidně mohli už do konce tohoto týdne. Je však bohužel velmi nepravděpodobné, že by tento update automaticky opravil zamrzlé HomePody. Pokud se tedy mezi nešťastníky, které problém potkal, řadíte i vy, zřejmě vám nezbude nic jiného než kontaktovat autorizovaný servis a domluvit se s ním na opravě. Ta bude velmi pravděpodobně vzhledem k tomu, že HomePod vyřadila chyba Applu, bezplatná. 

[Aktualizace]: Apple vydal ve středu 30. října v noci nový update pro HomePodss označením 13.2.1, který přináší veškeré funkce z OS 13.2, avšak už je bez chyby. Pokud tedy máte HomePod doma, už se nemusíte obávat aktualizace.

Dnes nejčtenější

.