Zavřít reklamu

Určitě se to alespoň jednou stalo každému z nás. S někým si píšete na sociální síti, ale omylem se přesunete do špatné konverzace a zprávu odešlete tam, kom nechcete. Ještě donedávna jsme zprávy pro všechny členy konverzace na největších sociálních sítích odstraňovat nemohli, avšak to je dnes minulostí. Jako první s možností odstraňovaní zpráv přišel Messenger a bylo jen otázkou času, kdy s něčím podobným přijde i Instagram. Jak na to?

Jak na Instagramu smazat odeslanou zprávu pro všechny členy konverzace

Nejdříve se samozřejmě přesuňte do aplikace Instagram a v pravém horním rohu klikněte na ikonu Direct Messages. Zde poté rozklikněte tu konverzaci, ve které se nachází zpráva, kterou chcete odstranit. Jakmile tak učiníte, tak zprávu určenou k odstranění najděte a položte na ni prst do té doby, dokud se neobjeví menu s možnostmi. Z tohoto malého menu poté stačí stisknout možnost Zrušit odeslání. Instagram vás poté upozorní na to, že zpráva zmizí všem členům konverzace, avšak nikde není zaručeno to, že ji dotyčný už neviděl. Tuto možnost poté stačí potvrdit tlačítkem Zrušit odeslání.

Oproti mazání zpráv z Facebooku, respektive z Messengeru, mají Direct Messages v Instagramu jednu výhodu. Omylem zaslané zprávy můžete v konverzaci na Messengeru smazat maximálně po deseti minutách, kdežto na Instagramu vám tohle omezení nehrozí. Můžete smazat jak zprávu poslanou před několika sekundami, tak také zprávu poslanou před měsícem.

Dnes nejčtenější

.