Zavřít reklamu

Když na něčem dlouhé měsíce či roky tvrdě dřete a jste přesvědčeni o tom, že se jedná o skutečně skvělou věc, jakákoliv nekonstruktivní kritika zvenčí vás naštve. Občas je však potřeba nad podobnými výkřiky do tmy mávnout rukou a udělat si z nich spíš legraci, nežli si je až moc připouštět k tělu. Své o tom ví i bývalá designérka Applu Linda Dong. 

Přestože vám jméno Linda Dong zřejmě nic říkat nebude, vězte, že právě ona a její tým má na svědomí některé softwarové prvky z operačních systémů Applu, přičemž jedním z nich je zřejmě i odemykání swipnutím nahoru z iPhonů X a novějších. Vyplývá to alespoň z tweetu, který umístila na Twitter jako reakci na páteční popíchnutí Applu americkým prezidentem Donaldem Trumpem kvůli absenci Home Buttonu na nových iPhonech. Trump přímo napsal, že tlačítko bylo lepší než nynější swipe, čímž se však Dong dle všeho do značné míry dotkl. Ta však bere celou “zápletku” s patřičným nadhledem a Trumpovo popíchnutí humorně řadí na pomyslný seznam plánovaných domácích prací a činností, které se jí podařily o víkendu splnit. Tweetování amerického prezidenta o hloupém swipování má tak pro ní stejnou váhu jako umývání nádobí, zalévání květin či procházka. Zkrátka nic, co by vás mělo vyvést jakkoliv z rovnováhy. Co na tom, že se jedná o jednoho z nejmocnějších mužů světa. 

Postoj Lindy, která v Applu působila od roku 2009 do roku 2015, je svým způsobem pochopitelný. Přeci jen, hlasy na odemknutí swipnutím nahoru rozhodně špatné nejsou a jeho funkčnost zrovna tak. Kritika prezidenta navíc přichází o více než dva roky poté, co se tento způsob ovládání na iPhonu objevil poprvé. Přinesl jej totiž už iPhone X představený v roce 2017. Je tedy svým způsobem záhadou, proč se Trump rozhodl zkritizovat prvek, který je uživatelsky velmi přívětivý, až nyní. Na druhou stranu, Trump zvláštními výroky na všemožná témata rozhodně nešetří a hlavně nad nimi zřejmě ne zcela vždy 100% přemýšlí. Je tedy možné, že i tentokrát zkrátka jen “vystřelil do prázdna”, aby o něm bylo slyšet. 

Dnes nejčtenější

.