Zavřít reklamu

Apple se údajně se službami trefil přímo do černého. Analytička Katy Huberty, která pracuje ve společnosti Morgan Stanley, přišla s velmi optimistickou zprávou pro investory. Podle jejího názoru totiž tento segment Applu mít v příštích letech obrovský úspěch. Příští rok by se prý mohl zvýšit zisk až o 20 %. Tato prognóza je podle analytičky logická vzhledem ke skutečnosti, že spousta uživatelů získá rok zdarma díky nákupu nového zařízení. Po roce se zisky zvednou.

Analytická společnost rovněž tvrdí, že rozumným nápadem by mohlo být v příštím roce nakoupit akcie Applu, jejichž hodnota by se mohla zvednout o více než 40 dolarů (na 289 dolarů za kus). Kromě služeb se prý na tom bude velkou měrou podílet i příchod iPhonů s podporou 5G, což je dle drtivé většiny analytiků příští rok jistota a svým způsobem i povinnost. Goldman Sachs má také pozitivní předpovědi ohledně očekávané videostreamovací služby. Cílí ale s nimi více do budoucnosti. Podle analytiků této společnost se Apple TV+ bude velmi dařit. Je prý reálné, aby Apple z této služby vydělal do roku 2025 celkem 9 miliard dolarů. Tou dobou může mít tato služba údajně 136 milionů platících zákazníků, což bude prý každý desátý zákazník Applu.

Čísla jsou to jistě nesmírně zajímavá, avšak realita může být nakonec zcela jiná. Vše ale ukáže až čas. Apple TV+ dorazí už 1. listopadu, přičemž její měsíční cena bude u nás 139 korun. Pokud jste si pak v uplynulých týdnech zakoupili nový iPhone, Mac, iPad, iPod touch či Apple TV, dostanete od Applu roční předplatné zcela zdarma.

Dnes nejčtenější

.