Zavřít reklamu

Porodní bolesti související se spuštěním prodejů iPhonů 11 a 11 Pro spolu s nedávným vydáním nového iOS 13 ještě zcela neodezněly. Na různých diskuzních fórech se totiž začínají hromadit stížnosti majitelů letošních iPhonů na nefunkční či špatně fungující bezdrátové nabíjení. 

Problémy s bezdrátovým nabíjením se projevují dle všeho hned několika způsoby. Nabíjení v některých případech nezačne vůbec, v jiných se zase nedokončí či je přerušované. Pár nešťastníků na fórech zase poukazuje na to, že nabíjení jim sice funguje, ale telefon je při jeho používání neúměrně zahříván, což také nevypadá jako zcela standardní jev. Co přesně za problémy stojí v tuto chvíli jasné není, avšak jako nejpravděpodobnější příčina se zdá v tuto chvíli softwarová chyba. Mnozí uživatelé totiž poukazují na to, že jim začalo nabíjení zlobit až po aktualizaci na iOS 13.1 nebo 13.1.1 či 13.1.2. Nicméně minimálně jeden z diskutujících se nechal slyšet, že měl problémy už při prvním vybalení telefonu z krabičky po zářijové koupi – tedy ve chvíli, kdy na něm ještě běžela původní verze iOS. Takřka vyloučit naopak můžeme to, že by za špatným nabíjením stály samotné bezdrátové nabíječky, respektive že by se problém vyskytoval jen u některého typu. Podle uživatelů, kteří problémem trpí, totiž nabíjení zlobí u nabíječek bez ohledu na značku či výkon. 

Jelikož se stížnosti hromadí i na oficiálních fórech Applu, je vcelku pravděpodobné, že ten už tyto stížnosti prověřuje a pokud se skutečně jedná o softwarovou chybu, pracuje na její nápravě. Pokud tomu tak nebude a počet zasažených uživatelů poroste i nadále, je možné, že se z jeho strany dočkáme minimálně krátkého vyjádření, které problémy objasní. Tak či tak, pokud jste chybou zasaženi i vy, můžete jí zkusit opravit klasickým tvrdým restartem telefonu. Právě ten totiž některým zasaženým uživatelům údajně pomohl, byť v některých případech krátkodobě. Jiná rada se však na fórech zatím ve větším zastoupení nevyskytuje. 

Zdroj: fórum Apple, fórum Apple, fórum Apple

Dnes nejčtenější

.