Zavřít reklamu

V rámci nového operačního systému iOS 13 a iPadOS 13 došlo k lehkým změnám při sdílení či při provádění jiných akcí s různými položkami. Tyto změny se dotkly celého systému, tudíž i nativní aplikace Zprávy. V minulé verzi iOS byla práce se sdílením obrázků, které vám někdo skrze aplikaci Zprávy poslal, jednodušší a přehlednější. V nových operačních systémech se celý proces  o trochu více zkomplikoval. Pokud vás tedy zajímá, jakým způsobem můžete ukládat, sdílet a jinak pracovat nejen s obrázky, které vám někdy poslal zprávou SMS, anebo pomocí iMessage, tak jste tady naprosto správně.

Jak ukládat a sdílet soubory z aplikace Zprávy do paměti iPhonu

Na vašem iPhonu s iOS 13, respektive na iPadu s iPadOS 13, se přesuňte do aplikace Zprávy. Zde si rozklikněte konverzaci, ve které se nachází obrázek či fotka, kterou si chcete uložit do paměti zařízení, tedy do aplikace Fotky. Jakmile obrázek v konverzaci najdete, tak jej rozklikněte. Obrázek se zobrazí ve své plné velikosti. Poté v levém dolním rohu klepněte na ikonu sdílení (čtvereček se šipkou). Otevře se menu, ve kterém se posuňte níže, kde se nachází veškeré možnosti pro sdílení, včetně možnosti Uložit obrázek. Pokud na tuto možnost kliknete, tak se obrázek uloží ve své plné velikosti a kvalitě do aplikace Fotky, odkud s ním můžete dále pracovat.

Stejným způsobem můžete samozřejmě ukládat i videa, či ostatní soubory. U souborů, které nelze uložit do nativní aplikace Fotky, samozřejmě musíte využít možnosti Uložit do Souborů. Jakmile na tuto možnost kliknete, tak už si jen vyberte, zdali se má onen soubor uložit na iCloud, anebo přímo do paměti zařízení. Jakmile soubor uložíte, tak si jej můžete jednoduše zobrazit v aplikaci Soubory a popřípadě, že jste jej uložili na iCloud, se samozřejmě zobrazí i ve všech vašich ostatních zařízeních.

Dnes nejčtenější

.