Zavřít reklamu

Letošní operační systémy si Apple za rámeček takřka určitě nedá. Zatímco minulý rok byli s novými OS uživatelé spokojeni, letos poukazují takřka u všech novinek na spousty chyb, které jejich využívání znepříjemňuje, ba co víc – někdy i přímo znemožňuje. Na takovou chybu si začíná v souvislosti s novým macOS Catalina stěžovat na poradenském fóru stále více uživatelů. 

Problém se projevuje zcela jednoduše – nefunkčním Macem. Projevit se může ve chvíli, kdy Mac aktualizujete z macOS Mojave na macOS Catalina a to zcela standardní cestou přes Předvolby systému a Aktualizace softwaru. Počítač začne aktualizaci instalovat, ale místo dokončení a vpuštění vás do systému přestane prakticky fungovat, jelikož jediné, co dokáže, je zobrazit na černém displeji složku s otazníkem. Pokud k této chybě dojde, bohužel není dle zasažených uživatelů možné s Macem cokoliv v domácích podmínkách dělat, jelikož nereaguje na žádné klávesové zkratky, takže jej je nutné zanést do servisu, kde jej pomocí speciálních softwarových nástrojů přivedou k životu. 

Z příspěvků nešťastných uživatelů víceméně vyplývá, že se potíže týkají především starších Maců – zejména z let 2014 a 2015. Nicméně je zajímavé, že kromě ročníku postižené Macy nepojí víceméně nic dalšího, jelikož se jedná vesměs o různé modelové řady od klasických laptopů, přes iMacy až po Macy mini. Nicméně je potřeba říci, že příspěvků týkajících se této chyby není zatím na internetu tolik, aby vás měly v případě, že se chystáte k upgradu, přivést k panice. Určité riziko, že se s problémem potkáte tu samozřejmě je, avšak je skutečně nízké. Pokud se však chcete podobným patáliím vyvarovat a nic vás do Cataliny netlačí, lepší bude vyčkat na její první větší aktualizaci, která by snad mělo podobné neduhy odstranit. 

Dnes nejčtenější

.