Zavřít reklamu

Jablečná společnost se poslední dobou veze na jakési nostalgické vlně, což ji vedlo k vydání zcela nové kolekce triček, díky níž se budeme moci ohlédnout za starými dobrými časy. Design oblečení má totiž připomenout známou pirátskou vlajku, jež měla údajně vlát z kanceláře Bandley 3, v níž byl v té době vyvíjen původní Macintosh. Jak jistě víte, Apple si na interní vtípky potrpí a toto má sloužit jako milá reference nejen zaměstnancům, ale i věrným a dlouholetým fanouškům.

Jen málokteří z vás si nejspíše pamatují dobu, kdy byla společnost Apple ještě v prvopočátcích a v technologickém světě působila jako podvratný živel, který radikálně měnil cokoliv, co mu přišlo pod ruku. Konec konců, tehdejší situaci dokonale vystihovala hláška Stevea Jobse, který prohlásil: „Je lepší stát se pirátem, než se přidat k námořnictvu.“ To vedlo původní členy vývojového týmu zaměřeného na Macintosh, aby ze své kanceláře Bandley 3 vyvěsili pirátskou vlajku. Design si v roce 1983 vzala na starost Susan Kare, která místo pásky jedno oko přelepila šestibarevným logem Applu. Gesto mělo sloužit jako jakási revolta a jasný důkaz toho, že chce jablečná společnost s technologickým světem pořádně zamávat. Kromě tohoto ohlédnutí do minulosti si společnost připravila také šest triček s fontem Apple Garamond, který byl používán až do roku 2000. Na přední straně stojí „Infinite Loop“, tedy úvodní nápis, jenž vítal nově příchozí do tehdejšího kampusu společnosti. Pokud však dáváte přednost celé verzi, je k mání také alternativa s nápisem „1 Infinite Loop Cupertino.“

Co se dalších možností týče, Apple nezapomněl ani na dvě trička odkazující na legendární reklamy propagující Macintosh a několik kusů oblečení se starým známým smajlíkem Zipper-Mouth. Kromě triček s nápisem „Cupertino“ a adresou kampusu si společnost připravila také něco pro ty nejmenší, konkrétně jednoduše nadesignované kusy s nápisem „A is for Apple“ a „I visited Apple Park and it blew my mind.“ Rozhodně se tedy jedná o povedenou kolekci, která potěší jak dlouholeté fanoušky, zběhlé v historii společnosti, tak i nové uživatele. Jediná nevýhoda tkví v tom, že je letošní sada dostupná pouze v oficiálním obchodu Applu Infinite Loop, nacházejícím se v kampusu návštěvního centra v Cupertinu. Líbí se vám některé z ukázaných triček?

Dnes nejčtenější

.