Zavřít reklamu

Apple Watch toho zvládají požehnaně už samy o sobě. Když se však dostanou do rukou šikovnému vývojáři, jejich funkčnost se zmnohonásobí a je s nimi možné provádět skoro až husarské kousky. V minulosti jsme tak viděli například na nich zprovozněný operační systém Windows či funkční střílečku Doom. Hodinkám však nedělá problém dokonce ani vypalování CD. 

O své vypalovací know-how se na YouTube podělil vývojář Niles Mitchell, který se v minulosti pochlubil například zprovozněním původní klávesnice a myši k počítači Macintosh u iPhonu. Stejně jako tehdy, ani tentokrát přitom nemusel pro zprovoznění nic až tak složitého vymýšlet. Pravdou totiž je, že pomyslná vrátka pro vypalování mu otevřel samotný Apple a to loňskou implementací WebKitu do watchOS, díky kterému je možné na hodinkách otevírat webové stránky v Safari. Vývojář se tak relativně jednoduše mohl napojit na webovou správu souborů na CD, kterou využívá i u svého iMacu, k němuž je připojená vypalovačka od Applu. Pak už stačilo jen provést chtěné úkony – v tomto případě tedy vytvoření třech složek – a pomocí skriptu spustit vypalování. Jak můžete ke konci videa vidět, to proběhlo bez problému a vše, co vývojář provedl na hodinkách, se nakonec zobrazilo i na disku přečteného iMacem. 

Nezbývá než doufat, že se v budoucnu využitelnost Apple Watch ještě rozšíří a to i „oficiálními“ cestami. Patenty, které si Apple v souvislosti se svými chytrými hodinkami poměrně často registruje však naznačují, že s jejich výrazným vylepšením počítat můžeme. Již dlouhou dobu se spekuluje například nad představením chytrých řemínků, které by mohly jednak prodloužit výdrž hodinek, ale zároveň by jim mohly přidat i vychytávky typu fotoaparát nebo třeba další senzory pro ještě přesnější monitoring zdraví.

Dnes nejčtenější

.