Zavřít reklamu

Jsou to již tři roky, co na obrazovky mobilních telefonů dorazila hra, která měla doslova změnit svět. To se jí také povedlo a ve své době se Pokémon GO stalo hitem, o němž by si drtivá většina ostatních počinů mohla nechat jen zdát. Konec konců, hru si stáhlo přes několik set milionů hráčů a dodnes se aktivní komunita počítá v řádech desítek milionů. Vývojáři ze studia Niantic ale dostatečně nenaslouchali komunitě, což vedlo k postupnému úpadku. Kromě toho se vyrojily další, o poznání slibnější projekty, které si část hráčů uzmuly pro sebe.

Ať už Pokémony milujete, nebo nenávidíte, každý z vás si pravděpodobně Pokémon GO vyzkoušel alespoň jednou. Nebo o něm minimálně slyšel, či se díval na ukázky z hraní. Hra se stala tak oblíbenou, že ale doslova přerostla sama sebe a tvůrci se snažili z projektu vyrýžovat každý cent. To samozřejmě hráče příliš nepotěšilo a počet aktivních hráčů se začal ztenčovat. Naštěstí Niantic obrátil, začal opět komunitě naslouchat a nyní se počet hráčů drží kolem sta milionů. Hře totiž v zásadě spousta funkcí chyběla, což se vývojáři snaží dohánět až nyní a například před rokem přidali novou herní mechaniku, díky níž můžete poměřit síly s ostatními hráči. Tentokrát však přišli s dalším nápadem, jenž by mohl titulu vrátit zašlou slávu a přilákat zpět staré i nové hráče.

Řeč je o funkci GO Battle League, která bude přímo navazovat na Trainer Battles, kde jste si to mohli rozdat proti soupeřům v arénách. Nyní ale přibude možnost postupovat v žebříčku, odemykat si čím dál prestižnější ligy a pracovat jak na svých pokémonech, tak na svém trenérovi. Kromě matchmakingu se dočkáme i plnohodnotných online bitev, tudíž nebudeme odkázáni pouze na lokální souboje. Jak přesně bude celý systém fungovat je zatím záhadou, kterou si Niantic pečlivě střeží, ale více detailů se brzy dozvíme. Herní mechaniku si budeme moci vyzkoušet již na začátku příštího roku, kdy se stane součástí některé z chystaných aktualizací. Vydáte se zpět do světa pokémonů?

Dnes nejčtenější

.