Zavřít reklamu

Éra ohebných smartphonů se pomalu blíží. Poté, co se na pulty obchodů dostaly po měsících problémů smartphony Galaxy Fold od Samsungu, totiž brzké spuštění prodejů oznámil další velký hráč mobilního průmyslu – konkrétně Huawei. 

Čínský Huawei představil svůj skládací smartphone Mate X už v březnu letošního roku s tím, že v červnu by jej rád začal prodávat. Po obřích problémech konkurenčního Samsungu, který musel plánované prodeje hned několikrát přesunout, se však Huawei rozhodl, že i on se zahájením prodejů svého telefonu raději počká a pokusí se u něj vychytat veškeré mušky, které by se mohly proměnit v problémy. A právě lov mušek je u konce. Huawei totiž oficiálně oznámil, že prodeje Mate X začnou 15. listopadu. V tento den si budou moci uživatelé v Číně z obchodů odnést telefony s 512 GB úložiště, 8 GB RAM paměti, procesorem Kirin 980, 4500 mAh a 5G konektivitou. Právě ta je svým způsobem hlavní překážkou k rozšíření telefonu do dalších států, jelikož se Huawei nechal pro portál The Verge slyšet, že právě podle ní se bude rozmýšlet při rozšiřování prodejů do dalších zemí. To jinými slovy znamená, že u nás bude zřejmě Mate X ještě pěkných pár měsíců nedostupný. Na druhou stranu, vzhledem k jeho ceně 2400 dolarů (tedy asi 55000 korun bez daně) to asi nikoho příliš trápit nebude. 

Bude velmi zajímavé sledovat, jak si telefon povede nejen v porovnání se standardními telefony, ale též ve srovnání s Galaxy Foldem od Samsungu. Jeho design je totiž zcela jiný a tudíž bude možné brát jeho případný úspěch či neúspěch za ukazatel toho, jaké řešení je lepší – tedy jestli to od Samsungu či od Huawei. Zatímco Samsung vsází na velký displej na vnitřní straně a malý na vnější, který lze využívat při zavřeném telefonu, Huawei má velký displej na vnější straně a při zavření je tak možné využívat obě strany telefonu naplno. A jaké řešení je lepší podle vás? 

Dnes nejčtenější

.