Zavřít reklamu

Společnost Apple nedávno získala k pronájmu velkorysé prostory v kancelářské budově v jedné z londýnských finančních čtvrtí. Jedná se o budovu 22 Bishopsgate. Projekt se zatím nachází v nedokončené fázi, po dostavbě se ale stane druhou nejvyšší budovou v celém Londýně. Ze strany Applu se v žádném případě nejedná o spontánní čerstvé rozhodnutí. Firma již před třemi lety oznámila, že plánuje přesunout svých 1400 zaměstnanců, pracujících v různých částech Londýna, do nového kampusu.

Mrakodrap 22 Bishopsgate bude mít po svém dokončení dvaašedesát pater, k dostavbě by mělo dojít v průběhu příštího roku. Jedná se o budovy bývalé uhelné elektrárny Battersea. Budova by svém dokončení měla sloužit nejen pro podnikatelské účely, také k běžnému bydlení. Podle některých spekulací by se první zaměstnanci Applu mohli do budovy 22 Bishopsgate začít postupně stěhovat v roce 2021. Realitní společnost potvrdila, že podniká veškeré kroky k tomu, aby k obsazení kancelářských prostor došlo včas, Apple se ale odmítl k těmto spekulacím a dohadům jakýmkoliv způsobem vyjádřit.

Nové kancelářské prostory společnosti Apple by se měly podle dostupných zpráv stát sídlem především pro týmy, pracující na platebním systému Apple Pay. Za sousedy bude cupertinská společnost mít firmy, jako je pojišťovna Beazley and Hiscox nebo americká právní kancelář Cooley. Zaměstnanci, pracující v budově, budou mít také přístup do galerie a k uměleckým dílům, instalovaným v přízemí domu. K budově má patřit také největší londýnský cyklistický park. Na stavbě pracovalo odhadem 2300 stavebních dělníků, denní náklady se vyšplhaly zhruba na dva miliony dolarů.

Dnes nejčtenější

.