Zavřít reklamu

Herní platforma Apple Arcade se postupně rozšiřuje a aktuálně nabízí přes 100 různorodých titulů, které si můžete za symbolický měsíční poplatek 139 korun zahrát. Alfou a omegou služby je podpora ovladačů PlayStation 4 a Xbox One, díky nimž si platformu oblíbili i hráči zvyklí na konzolové ovládání. Ne všechny dostupné hry ale tuto vychytávku podporují, což Apple hodlá v dohledné době změnit. Než se ale tak stane, přinášíme vám 7 nejlepších her s plnou podporou ovladače, které si můžete zahrát již nyní.

7. Agent Intercept

Ne všem se zrovna hodí jednoduchá logická hříčka, a tak tu máme i něco akčnějšího. V Agent Intercept se vžijeme do role tajného agenta, jehož cílem není nic jiného než ujet, uplavat či uletět zločincům v nejrůznějších vozidlech. V tomto případě se ovladač zkrátka hodí a notně zjednoduší celou hratelnost. Obtížnost sice nepřekvapí, ale příliš mazlit se s vámi také nebude.

6. Mutazione

Chtěli jste se někdy podívat do světa mutantů, odpadlíků a společenských vyvrhelů? Adventurní hříčka Mutazione vám tu příležitost. Sleduje totiž příběh 15 leté Kari, která se vydá na dobrodružnou cestu, aby zachránila svého dědečka. A právě toto nečekané dobrodružství nás zavede do podivuhodného světa plného tajemství a neuvěřitelných možností.

5. Stranded Sails

Pro milovníky moře a námořnictví tu máme simulátor Stranded Sails, kde ztroskotáme na pustém ostrově a jediným naším úkolem bude přežít a postarat se o posádku. Nebude chybět sbírání surovin, tvorba nejrůznějšího náčiní a samozřejmě nás nemine ani pokus o vytvoření voru či lodi, díky níž se dostaneme opět domů a překonáme širé moře.

4. King’s League 2

Ve výčtu samozřejmě nebude chybět ani nějaké to kvalitní RPG, které by zabavilo i hráče dychtící po lítých soubojích. Právě to přináší King’s League 2, kde se vydáme do fantasy království a zúčastníme se bojů na život a na smrt. Nebudou chybět taktické bitvy, tvorba vlastní skupiny a více než 30 různých povolání, která si můžete do svého týmu přibrat. Hra je navíc poměrně jednoduchá, a tak zaujme i mladší ročníky.

3. Spaceland

Z magických lesů a rozlehlých arén se přesuneme do vesmíru, kde nás bude čekat tahová hra Spaceland. V ní dostaneme na starost tým lovců, který budeme moci postupně vylepšovat, dokupovat nové zbraně a získávat efektivnější schopnosti. Samozřejmostí je důkladný průzkum okolí a nekonečná zásoba nepřátel, kteří budou čekat za každým železným rohem.

2. Explottens

Pokud máte náladu a chuť vydat se zpět do starých dobrých časů a zavzpomínat na zlaté videoherní časy, arkádová střílečka Explottens by mohla být to pravé ořechové. Vžijeme se totiž do role kočičího pilota, který musí porazit všechny ostatní soupeře. Stejně jako v arkádových hříčkách z 80. a 90. let, i tady nás bude čekat pekelná obtížnost, spousta tuhých bossů a hordy nepřátel.

1. Dodo Peak

Poslední hrou, jež se může chlubit titulem nejlepšího počinu, je plošinovka Dodo Peak. Ta se nápadně inspirovala u legendárního Donkey Konga a nabídne obdobné herní mechanismy, jen v hezčím grafickém kabátku. Jediným vaším cílem bude dostat se co nejvýše, vyhnout se překážkám a využít předměty, které by vám mohly v putování pomoci.

Většina her na podporu ovladače teprve čeká, ale to neznamená, že si nemůžete užít kvalitní zábavu i s dosavadní nabídkou zajímavých titulů. Každý si ve výčtu najde to své a navíc se z velké části jedná o tituly, které již před nějakou dobou vyšly například na konzole. Uvidíme, s čím Apple ještě přijde, ale zatím má rozhodně dobře našlápnuto a služba má velký potenciál.

Dnes nejčtenější

.