Zavřít reklamu

Když Apple představil své iPhony řady 11 s tím, že tyto modely disponují schopností fotit i za zhoršených světelných podmínek, začala být spousta uživatelů zvědavá na případný test, ve kterém by došlo ke srovnání režimů Night Mode versus Night Sight – tedy souboj Applu s Googlem, který byl považován za jednu z nejschopnějších společností právě pro tvorbu nočních fotorežimů. V září letošního roku vyšel na webu PC World test, v němž se nový iPhone utkal při nočním focení s Pixelem 3 od Googlu. Pixel 3 byl v té době považování za krále „noční“ fotografie, nyní je ale na světě již Pixel 4. Jak nejnovější generace tohoto smartphonu – tentokrát v testu, provedeném magazínem MacWorld – obstála?

V zářijovém testu si iPhone 11 vůbec nevedl špatně. Michael Simon z magazínu PC World tehdy v této souvislosti uvedl, že navzdory úctyhodné práci, kterou Google odvedl, působil režim Night Sight ve srovnání s jablečným Nočním režimem místy až amatérsky. U současného testu MacWorld podotýká, že pro vyřčení finálního verdiktu na Pixelem 4 je potřeba provést ještě pár zkoušek, prozatímní výsledky prý ale hovoří víceméně jasně. „Je to velmi překvapivé,“ píše MacWorld, a dodává, že všichni čekali, že Google u svého Pixelu 4 učiní dostatečné pokroky na to, aby Applu ukázal, kdo je tu pánem. V testu se ale ukázalo, že iPhone 11 (jehož fotky jsou vždy napravo, zatímco fotky z Pixelu jsou vlevo) se neomezuje jen na použitelné zesvětlení extrémně tmavých záběrů, ale že dokázal na fotografiích zesvětlit ty správné body, a navíc jsou výsledné záběry mnohem detailnější, aniž by došlo ke ztrátě přirozené tmy. Objektivně lepší výsledky pak iPhone 11 vykazoval například při focení na ulici. Fotoaparátům obou testovaných smartphonů se podařilo scénu osvětlit dostatečně na to, aby byla budova na snímku vidět z dálky. V případě Pixelu 4 od Googlu nicméně výsledek mírně pokulhával na poli zobrazení barev nebo vykreslení stínů, zatímco iPhonu 11 se podařilo zachovat integritu nočního prostředí a nenásilně osvětlit místa, která byla skrytá ve tmě.

Ne vždy ale na plné čáře vítězil v testu iPhone 11. V případě fotografie strašidelné dýně (k vidění ve fotogalerii k tomuto článku) si jednoznačně lépe vedl Pixel 4, kterému se podařilo zachytit fotografii, která nepostrádala atmosféru a vypadala opravdu dobře. Naopak iPhone 11 nedokázal dostatečně dobře zachytit umělý kouř, valící se z dýně, ale zase si lépe poradil se stíny. Podle magazínu MacWorld je ale v tomto případě vítězem spíše iPhone.

Dnes nejčtenější

.