Zavřít reklamu

Klasických strategií najdeme na App Storu stovky a povětšinou se jedná o standardní fantasy či sci-fi počiny, které svým level designem příliš nepřekvapí, ale ani neurazí. Pak tu jsou ale vývojáři ze studia s velmi originálním názvem Game Dev Team, kteří se na tento žánr podívali z vícero úhlů a přišli s poměrně netradičním nápadem, jenž by mohl hráče zajmout. Nejedná se sice o žádné herní veterány, ale spíše nezávislé studio, jemuž se podařilo svou vizi dotáhnout do konce.

Pokud jste někdy hráli jakoukoliv strategii staženou z jablečného obchodu, pak vám pravděpodobně drtivá většina ostatních bude připadat stejná, či podobná. To ale není případ hříčky zCube, jež staví na odlišném, dosud nevídaném mechanismu. Místo klasických herních ploch budeme mít totiž k dispozici krychli, na níž budeme moci stavět své základny a dobývat soupeře. K dispozici tedy nebude jen jedna oblast, ale rovnou šest různých stěn, které poslouží jako jednotlivá herní prostředí. Abyste tedy zjistili, co má nepřítel za lubem, musíte vyslat průzkumnou jednotku až ke kraji krychle a počkat až se celá mapa otočí, díky čemuž budete mít náhled za oponu toho, co se děje na druhé straně. Samozřejmě nebudou chybět typické herní mechaniky jako těžba surovin, vytváření nových jednotek a příprava na boj, který se můžete rozpoutat každou minutou.

Výhodou zCube je také minimalistická grafická stránka, působivý audiovizuál a poměrně dlouhá kampaň, která vás na hezkých pár hodin zabaví. K dispozici budete mít 25 různorodých misí proti umělé inteligenci a mód pro více hráčů, kde budete moci poměřit síly s jedním nebo dvěma opravdovými hráči. Podle všeho se tedy máme na co těšit a pokud vás lákají netradiční strategické hry, zCube je přesně pro vás. Oproti konkurenci má co nabídnout a především se inspiruje u starších počítačových RTS her, tudíž nabízí nekompromisní obtížnost a poměrně vysokou úroveň umělé inteligence. Pokud vás tedy tato hříčka od nezávislého studia Game Dev Team zaujala, neváhejte zamířit na App Store a hru si za 25 korun pořídit.

Dnes nejčtenější

.