Zavřít reklamu

Pokud už se vám někdy podařilo iPhone upustit na zem tak, že jste poškodili jeho displej, vaše peněženka velmi pravděpodobně zaplakala. V případě starších iPhonů, které mají klasický LCD displej, je oprava o něco levnější než u OLED či Liquid Retina displejů, ale většinou jen v případě, že sáhnete po neoriginálním displeji. Pokud už jste někdy drželi v ruce iPhone s vyměněným neoriginálním displejem, tak mi určitě dáte za pravdu, že podání barev rozhodně není stejné jako v případě originálního displeje. To je ale pouze jedna nepříjemnost – další vzniká u iPhonů 8 a novějších. Pokud totiž na tato zařízení použijete neoriginální displej, přijdete o funkci True Tone.

Možná si říkáte, že nefunkčnost True Tone je svým způsobem jakási daň za to, že jste vůbec dopustili pád iPhonu na zem a rozbití displeje. Ve skutečnosti lze však i na neoriginálních displejích True Tone znova aktivovat. Ve svém videu na portálu YouTube o tom informoval Hugh Jeffreys, který se zabývá renovací rozbitých iPhonů. Z Číny si totiž objednal zařízení s názvem JC Pro1000s, které lze jednoduše specifikovat jako „diagnostika pro iPhony“. Samotná krabička JC Pro1000s toho nic moc neumí, avšak pokud si k ní zakoupíte moduly, tak dokáže doopravdy zázraky, včetně aktivace True Tone i na neoriginálních displejích. Celý postup je pro zkušeného opraváře vcelku jednoduchý. Z originálního displeje si vyčtete pomocí speciálního programu jeho sériové číslo, které si poté někam uložíte. Pak už jen připojíte neoriginální displej ke krabičce JV Pro1000s společně se zapojeným modulem pro správu displejů a začnete měnit parametry. Současné sériové číslo displeje přepíšete sériovým číslem, které jste si uložili z originálního displeje. Poté zaškrtnete na obrazovce políčko, stisknete tlačítko pro zapsání a je hotovo.

Kromě aktivace True Tone se Hugh Jeffreys ve videu, které si můžete pustit pod tímto odstavdem, zabývá také přeprogramováním modulu Taptic Engine, který v některých případech také nemusí po výměně fungovat. Celý proces změny parametrů lze přirovnat k číslu VIN na automobilech. Pokud se rozhodnete ve vašem automobilu vyměnit nefungující řídící jednotku za jednotku z jiného automobilu, tak vám s největší pravděpodobností nebude fungovat, pokud v ní nepřepíšete původní číslo VIN. I Apple má tedy ve svých displejích a dalších částech iPhonů zapsané identifikační čísla, pomocí kterých může poté iPhone rozpoznat, zdali jste k němu připojili původní díl, či náhradní neoriginální díl. Na celý postup aktivace True Tone se můžete podívat ve videu níže.

Dnes nejčtenější

.