Zavřít reklamu

Přestože letošní rok ještě neskončil, mnohé zdroje se už začaly předhánět v predikcích Apple produktů pro rok 2020. I ten by totiž měl být na novinky skutečně bohatý, čímž by kalifornský gigant skvěle navázal na letošek. Se svou troškou do mlýna dnes přispěchal i Mark Gurman z Bloombergu, jehož zdroje patří mezi ty nejpřesnější. Co nového prozradily?

Poslední týdny se točí kromě AirPods Pro i kolem chystaných chytrých brýlí Applu, které se podle dostupných informací nezadržitelně blíží. To potvrdily i Gurmanovy zdroje s tím, že rok 2020 pro jejich vydání má Apple skutečně v plánu, avšak stále nelze bohužel vyloučit možné posunutí kvůli potenciálním problémům s vývojem, které se stále mohou objevit. Chytré brýle nebo chcete-li headset má být plně bezdrátové zařízení, které bude svým způsobem připomínat Apple Watch. Nikoliv však designem, ale využitím, jelikož má na svých displejích zobrazovat věci jako příchozí zprávy, emaily, mapy či různé notifikace z iPhonu. Problémem nebudou ani hry, které bude přes brýle možné hrát. Poměrně zajímavou informací je to, že Apple kvůli co nejlepšímu využití této novinky zvažoval a zřejmě stále zvažuje vytvoření vlastního App Storu, který by sdružoval aplikace právě pro chytré brýle. I v tomto směru by se tak jednalo o krok podobný s Apple Watch. 

Jablečné procesory i v počítačích

Další neméně zajímavou novinkou, kterou zdroje vynesly, je blížící se příchod Maců s procesory z dílny Applu. Na těch jablečná společnost podle relativně velkého množství různých úniků pracuje již dlouhé roky a příští rok podle všeho konečně dojde k prezentaci prvních výsledků. Jaké Macy nový procesor dostanou je sice v tuto chvíli stále nejasné, avšak jako nejpravděpodobnější se nyjí jeví spíše ty základnější – tedy MacBook Air a potažmo nejlevnější MacBook Pro, možná i menší iMac. U Maců, u kterých je potřeba vysoký výkon, bude zřejmě Apple stále spoléhat na osvědčené dodavatele. 

Poslední informací od zdrojů je pak příprava Apple Watch s monitoringem spánku, kterou v současnosti hodinky zvládají pouze přes aplikace třetích stran. Apple však nedávno nechtěně potvrdil práce na tomto vylepšení screenshotem ve svém App Storu a jak se zdá, jeho příchod nebude trvat příliš dlouho. Nicméně není jasné, zda se vychytávku naučí i starší hodinky – zejména tedy letos představené Apple Watch Series 5 – nebo zda bude funkce exkluzivní pro Apple Watch Series 6.  

Dnes nejčtenější

.