Zavřít reklamu

Zatímco poslední dobou jsme vás zásobovali logickými hrami a rozmanitými adventurami, dnes tu máme něco odlišného ražení. Vývojáři ze studia 10tons si pro nás totiž připravili další akční RPG s nádechem strategie, které vyšlo v květnu na PC, konzole a Nintendo Switch. Nejedná se tedy čistě o mobilní hru, ale spíše port, jenž nám na našich obrazovkách nabídne obdobný zážitek jako na stolních zřízeních. A pochopitelně se to neobejde bez hordy nepřátel.

Hra na hrdiny s příměsí strategie zní sice jako prazvláštní kombinace, ale tvůrci z 10tons zkrátka ví jak na to. V Undead Horde se totiž podíváme do fantasy světa, kde se vžijeme do role obávaného necromancera. Pokud jste někdy hráli jakékoliv propracovanější RPG, tak jistě víte, co bude následovat. Naším jediným úkolem totiž bude vystavět armádu nemrtvých a vrhnout se do boji proti běžným lidem. Na počátku bude tato schopnost sice omezena, ale v průběhu hry si ji budete moci zlepšovat až do bodu, kdy se z několika málo kdysi živých příznivců stane obrovská masa kostnatých těl. Nyní však přichází na řadu ona akční část, kde se vrhnete mezi své věrné pomocníky a nepřátele budete likvidovat také vlastními silami. Nebude chybět pořádný arzenál zbraní, nejrůznější kouzla a magické předměty, které vám dočasně mohou vypomoct v boji.

Výhodou je, že veškeré předměty jsou procedurálně generované, tudíž hra nabízí nekonečné možnosti, jak protivníkům znepříjemnit život a udělat z nich své sluhy. A pokud by vás tato část omrzela, můžete jednoduše získávat zkušenosti a zvyšovat si úroveň. To vše bude zahalené v graficky přívětivém kabátku, který místy vypadá poměrně nenásilně a animovaně. V každém případě tu máme po dlouhé době další podařené akční RPG, v němž by mohli najít zálibu i milovníci složitých strategií. Hry se dočkáme příští týden, tedy 24. října, kdy vychází na App Store za přívětivých 149 korun. Pokud vám tedy fantasy svět není cizí a baví vás likvidace nepřátel na tisíc různých způsobů, doporučujeme dát tomuto Undead Horde šanci.

Dnes nejčtenější

.