Zavřít reklamu

Vatikán se snaží jít s dobou. Představil totiž chytrý růženec, jenž má být uživatelům lačnících po moderních technologiích nápomocný jak při modlitbách, tak při každodenní aktivitě. Růženec zvaný eRosary funguje jako chytrý náramek a kompatibilní je s iOS i Androidem.

Náramek sestává z deseti černých korálků a kovového kříže, který v sobě ukrývá veškerou elektroniku. Chytrý růženec bude zaznamenávat pohybovou aktivitu a uživateli ji přehledně zobrazí v grafu. Podobně bude zaznamenána i četnost modlení. Aplikace bude navíc obsahovat hlasového asistenta, který modlící povede. Součástí balení je dále nabíjecí kolébka. Růženec by ale měl vydržet na jedno nabití i několik dní, a to díky absenci jakéhokoliv displeje. Novinka je rovněž voděodolná. Koupání s tímto zařízením tedy žádné problémy způsobovat nebude. Růženec je k dispozici v zahraničí za cenu 110 dolarů, což je přibližně 2500 korun. Nutno říct, že za takové zařízení je to opravdu mnoho.

Jedná se zřejmě o způsob, jak přilákat k náboženství mladé lidi, kterým je moderní technologie vlastní. Na začátku tohoto roku představil světu papež František aplikaci Click to Pray dostupnou rovněž pro iOS i Android. Ta je rozdělena do tří sekcí. Modlitba s papežem, kde budou papežem sdíleny každý měsíc výzvy, Každodenní modlitba, kde uživatel dá aplikaci vědět, že se ráno, odpoledne a večer pomodlil, přičemž v aplikaci také vidí počet pomodlených, a Modlitba se sítí, kde uživatelé sdílí s papežem své modlitby.

Dnes nejčtenější

.