Zavřít reklamu

Herní platforma Apple Arcade zraje jako víno a pro Apple se stala jednou z hlavních priorit. Není divu, tuto službu si hráči zamilovali a počet předplatitelů každým dnem roste. I z tohoto důvodu se jablečná společnost rozhodla obohatit stávající nabídku o několik další pozoruhodných titulů, které by mohly zaujmout i ty uživatele, jenž dosud váhali. Apple si dává záležet na tom, aby každá nová hra reprezentovala jiný žánr, a tak tu máme poměrně rozmanité přírůstky. Co nás čeká tentokrát?

Služba Apple Arcade se rozrostla již na více než 100 her, což je za příjemných 139 korun měsíčně více než dost. Přesto s postupným přidáváním nových titulů společnost ještě zdaleka nekončí, a tak tu máme další čtyři přírůstky do stávající nabídky. Pro fanoušky sportu se hodí zmínit například Ballistic Baseball, kde si vezmeme na starost baseballový tým a pokusíme se přelstít soupeře. Nechybí realistická grafika, pohled z třetí osoby, odpalování v reálném čase a PVP zápasy, kde si to po důkladném rozmyšlení strategie můžete rozdat s opravdovými hráči. Svůj tým budete samozřejmě moci obměňovat, vylepšovat a za získané zkušenosti se postupně probíjet do hlavní ligy. Kromě unikátního herního prostředí hra navíc nabízí cross-play, takže můžete na lítý souboj vyzvat i hráče vlastnícího například macOS.

Pokud ale dáváte přednost spíše staré škole, pak vás potěší PAC-MAC Party Royale, který vám připomene zlatou éru arkádových her a opět vás vtáhne do světa nekonečných útěků před duchy. K této ikonické hře asi není třeba nic dodávat, ale jedna věc se přece jen změnila. Vývojáři nám totiž naservírovali mód pro 4 hráče, kde se pokusíte sníst své přátele. Pokud se vám to povede, stanou se z nich nelítostní duchové, kteří se vás v zápalu pomsty pokusí pozřít. Kdo zůstane jako poslední, vyhrál. Jedná se tedy o zajímavý a jednoduchý koncept, který na dlouhé večery rozhodně zabaví. Nebyl by to ale Apple, aby v seznamu nechyběla nějaká ta pozoruhodná hříčka. Tou je Things That Go Bump, kde se vžijeme do role příšerky, jež může v noci přivést každodenní předměty k životu. Budeme tak moci kombinovat různé objekty v domácnosti, tvořit z nich příšery a tímto způsobem si podmanit celý dům. Háček tkví v tom, že se proti nám postaví až 3 další hráči, mající tu možnost udělat totéž. Ve finále se z toho tedy stane nekonečná přetahovaná, boj o vytvoření co nejdůmyslnější příšery a konec konců také samotný průzkum okolního prostředí. A to nejlepší na tom je, že vaši protihráči budou moci hrát na jakékoliv platformě, jelikož má hra podporu cross-play.

Poslední a pravděpodobně nejpracnější hrou je adventura Manifold Garden. Nebudeme však prozkoumávat klasické herní prostředí, v tomto abstraktním počinu se totiž vydáme mimo čas a prostor, kde si budeme moci přizpůsobit fyzikální zákony. Nebude chybět řada logických hádanek, umělecké pojetí a nádherná vizuální stránka. V každém případě si v tomto výčtu najde každý to, co mu sedne a neváhali bychom tvrdit, že každá ze zmíněných her zastupuje jiný žánr. Pokud vás tedy některý z titulů nalákal, neváhejte zamířit na Apple Arcade a službu si za 139 korun předplatit.

Dnes nejčtenější

.