Zavřít reklamu

Zdá se, že od představení nového MacBooku Pro se 16” displejem nás dělí skutečně poslední dny. Vyplývá to alespoň z ikon tohoto stroje objevených v betě macOS Catalina 10.15.1, ale také z dnešního tvrzení zdrojů portálu DigiTimes, podle kterého bude novinka představila na konci října.

Zdroje DigiTimes, které se řadí mezi ty přesnější, pochází z dodavatelského řetězce Applu a tvrdí, že výroba 16” MacBooku již běží na plné obrátky. Co se týče technických specifikací, dočkat bychom se měli ultratenkých rámečků kolem displeje, ale také nového typu klávesnice založeném na klasickém nůžkovém mechanismu, který by měl být o poznání odolnější než současné motýlkové verze. Srdcem nového MacBooku by měly být procesory Ice Lake a to i přesto, že jejich vhodný typ Intel zatím neoznámil. To však rozhodně neznamená, že připravené nejsou. 

Z předešlých zpráv, které dnes bohužel zdroje nepotvrdily, víme dále třeba přesné rozlišení displeje. To by mělo být velmi slušných 3072 x 1920 pixelů, přičemž se dá očekávat, že se Apple pokusí dotáhnout další vlastnosti nového displeje k naprosté dokonalosti, jako to udělal u displejů iPhonu 11 Pro či XDR Display Pro představeného na WWDC. Novinka by měla v nabídce Applu nahradit stávající 15” model, který by se měl rozměrově 16” modelu výrazně blížit. 

DigiTimes není ani zdaleka první medium, které o říjnovém příchodu MacBooku Pro hovoří. Se stejným termínem totiž před časem přišel i Ming-Chi Kuo, Mark Gurman či Jeff Lin z IHS Markit. S příchodem novinky se tak dá v tuto chvíli víceméně počítat. Stejně tak lze nicméně počítat s tím, že si za něj nechá Apple velmi slušně zaplatit. Jednat se totiž bude o vrcholový model jeho laptopu vybavený těmi nejmodernějšími technologiemi. Dá se tedy očekávat, že “v základu” bude nynější 15” model převyšovat klidně i o vyšší tisíce či dokonce nižší desetitisíce korun. 

Dnes nejčtenější

.