Zavřít reklamu

Pokud jste si mysleli, že herní společnost se štědrým rozdáváním her zdarma končí a nemá už co nabídnout, máme pro vás dobrou zprávu. Vypadá to totiž, že snahy Epic Games o nalákání nových uživatelů jen tak neustanou a máme se v budoucnu ještě na co těšit. Vývojáři se totiž vytasili s další kolekcí povedených titulů, kam spadá hororová řežba Alan Wake: American Nightmare a kyberpunkový dystopický Observer, kde nebude o robotické protézy nouze.

Pamatujete si ještě na nadmíru povedený umělecký horor Layers of Fear? Jeho herní doba sice hráče příliš neoslnila a grafika i hratelnost spadaly spíše do průměru, ale díky příběhu se hra vyšvihla na přední příčku v tomto žánru. Naštěstí vývojáři neusnuli na vavřínech a před dvěma lety přišli s obdobným počinem, jen jsme se místo strašidelného domu podívali do futuristického města. Řeč je o hře Observer, který až nápadně připomíná Cyberpunk. Vžijeme se totiž do role detektiva Dana Lazarskiho, jenž patří do speciálního oddílu neurální policie. Ta má za úkol nabourat se do myslí podezřelých zločinců a zjistit, co dalšího mají v plánu spáchat. V roce 2084 nebude novým výslechovým metodám nikdo ušetřen a bude jen na vás, jak se s morálními dilematy poperete. V každém případě se jedná o vynikající záležitost, k níž vám postačí počítač s Windows 7, Intel Core i3 3.4 GHz nebo AMD A8-7600 o taktu 3.1 GHz, 8GB RAM a grafická karta NVIDIA GeForce 660 či AMD R9 270 s pamětí 2GB. Co se Macu týče, k plynulému hraní budete potřebovat macOS 10.12.6 a novější, Intel Core i5 3.5 GHz, 8GB RAM a NVIDIA GeForce GT 680 nebo AMD R9 M290.

Pokud vás však užije spíše na akční horory a nebojíte se hektolitrů krve, máme tu něco speciálně pro vás. V Alan Wake: American Nightmare se totiž podíváme na americký venkov, kde si to tváří v tvář rozdáme s temnými silami. Nebude chybět pořádný arzenál zbraní, hordy krvelačných nepřátel a nádherné prostředí Arizony. Hra nabízí jak klasickou kampaň s poměrně podařeným příběhem, tak takže akční Arcade Mode, kde půjde jen o to přežít co nejdéle. Tento počin má sice již svůj věk, ale i v dnešní době zabaví a navíc k jeho hraní nebudete potřebovat žádné drahé železo. Postačí vám Windows XP, Intel Dual Core o 2GHz nebo AMD s taktem 2.8GHz, 2GB RAM a jakákoliv základní grafická karta s 512MB paměti. Pokud vás tedy hry zaujaly, neváhejte zamířit na Epic Store, kde si budete moci z těchto dvou titulů vybrat. Uvidíme, s jakým překvapením přijde společnost Epic Games příště, ale už teď víme, že se máme rozhodně na co těšit.

Dnes nejčtenější

.