Zavřít reklamu

Gal Shir je mladý umělec, jehož výtvory sleduje na instagramu více než 600 tisíc lidí. Pro nás je však zajímavý zejména díky tomu, že vše, co tvoří, dělá pouze pomocí iPadu Pro a Apple Pencil. Všechna díla vznikají v aplikaci Procreate, která je dostupná nejen na iPad, ale také na Mac a další platformy. Pomocí kombinace tohoto software, iPadu a Apple Pencil pak vznikají skutečně zajímavé obrázky, na které se můžete podívat v následující galerii nebo videu.

Gal Shir dělá svá videa doslova od začátku až do konce a pokud se tak chcete naučit malovat a něco okoukat, máte jedinečnou možnost. Samozřejmě se nestanete umělcem přes noc, ale pokud máte chuť a čas, můžete se začít kreslení na iPadu věnovat a následující videa vám mohou být nejen výukou, ale také inspirací. Nejsledovanější video s názvem Cactus and Coffe má k dnešnímu dni na YouTube více než dva a půl milionu shlédnutí. Nás osobně však samozřejmě nejvíce zaujala tvorba nakousnutého jablíčka, tedy loga společnosti Apple, ovšem v reálné podobě tak, jak by vypadalo, kdybyste skutečně nakousli jablko.

Mimochodem, pokud vás Gal zaujal, kromě toho, že jeho umění můžete sledovat na sociálních sítích nebo se učit přímo podle videí na YouTube, máte také možnost navštívit jeho webové stránky. Na těch si kromě zdarma dostupných wallpapers můžete zakoupit například paletu barev nebo takzvaných „texture brushes“, které vytvořil přímo Gal Shir a jsou určeny pro software Procreate, ve kterém svá díla tvoří i on sám.

Dnes nejčtenější

.