Zavřít reklamu

Prakticky všichni analytici se shodují na tom, že se příští rok dočkáme prvních iPhonů s podporou 5G sítí. Co se však týče jejich počtu, v tom se jejich názory různí. S poměrně zajímavou prognózou, která vnáší do počtu 5G iPhonů ještě větší zmatek, se dnes prezentoval analytik společnosti Wedbush Dan Ives. 

Podle Ivese by měl Apple příští rok představit hned čtyři nové iPhony s podporou 5G sítí. Ve své prognóze se tak rozchází například s Ming-Chi Kuem, který před pár měsíci hovořil o dvou modelech, což následně přehodnotil na modely tři a to zejména kvůli tomu, jak Apple “vnímá” letošní iPhone 11 v porovnání s iPhony 11 Pro – tedy víceméně stejně, bez jakýchkoliv větších hardwarových rozdílů vyjma horšího displeje a rámečku. Kdyby se měl tedy Apple přidržet této rovnice i příští rok, celá modelová řada skládající se ze tří iPhonů pro podzim 2020 by měla 5G nabídnout. Nabízí se tedy otázka, jaký má být čtvrtý iPhone, který podle Ivese přinese 5G. 

Možnosti jsou hned dvě, avšak ani jedna z nich se nám nezdá úplně pravděpodobná. Buď by Apple začal nabízet 5G model iPhonu SE 2, jehož představení bychom se měli dočkat už na začátku roku, nebo přinese naprostou novinku typu skládací telefon, o kterém se spekuluje také poměrně dlouho a někteří analytici jej právě s rokem 2020 spojují. Trochu pravděpodobnější je dle nás varianta číslo B, jelikož se nedá očekávat, že by iPhone SE 2 chystaný na začátek roku 2020 nabídl technologii, kterou nemají letošní vlajkové lodě, a potažmo že by se jej Apple po jarním představení rozhodl po půl roce obohatit o 5G modem. 

V tuto chvíli nezbývá než čekat, jaké informace vyplují v následujících týdnech na povrch a zda roušku tajemství překrývající iPhony pro příští rok alespoň částečně poodhalí. Do komentářů nám můžete zatím napsat, jak byste si podporu 5G u iPhonů představovali vy. Uvítali byste jí příští rok u všech iPhonů, jen prémiové řady nebo snad dokonce jen u speciálních 5G modelů, jak to má třeba Samsung u řady S10? 

Dnes nejčtenější

.