Zavřít reklamu

Nejspíše byste očekávali, že bude Apple soupeřit především s ostatními největšími společnostmi světa. Opak je však pravdou, jelikož momentálně to vypadá tak, že hru na kočku a myš hraje Apple s malými dětmi. Do iOS byla loni přidána funkce Čas u obrazovky. Ta má za úkol hlídat to, kolik hodin denně strávíte v ruce s vaším iPhonem a popřípadě vám má další práci s ním zakázat. Apple se však rozhodl tuto funkci vylepšit ještě více a směřuje ji i na děti. Rodiče mohou svým ratolestem jednoduše nastavit, kolik hodin denně mohou strávit například hraním her, popřípadě surfováním na internetu. Děti jsou však velmi vynalézavé a často je napadají takové věci, o kterých v Applu nemají ani nejmenší tušení.

Ve výsledku to vypadá tak, že si děti pokaždé najdou nějakou cestu, jak mohou omezení Času u obrazovky obejít. Apple se sice snaží, aby všechny tyto chyby opravil, a aby nebylo možné funkci Čas u obrazovky zmást, avšak malé děti tuto „válku“ prozatím stále vyhrávají. Několik chyb v rámci Času u obrazovky je zaznamenáno na webové stránce Protect Young Eyes, kdy zdrojem těchto chyb jsou právě děti, které je sdílely na svých sociálních sítích.

„Není to raketová věda, využití zadních vrátek, dark web, anebo nějaký hack. Jsem překvapen z toho, že si Apple neuvědomuje, co všechno dokáží chlapci čí dívky navštěvující základní školu,“ říká zakladatel webové stránky Protect Young Eyes, která se stará o bezpečnost dětí na internetu. I přesto, že se od samotného spuštění Času u obrazovky Apple neustále snaží o vylepšování této funkce, tak některé chyby zůstávají stále odkryté a neopravené. Mluvčí jablečné společnosti, Michele Wyman, na tyto zprávy reaguje následovně: „Apple se snaží svým uživatelům poskytovat skvělé funkce pro správu jejich iOS zařízení. Tyto funkce se stále snaží dělat lepšími a lepšími.“ Funkce Čas u obrazovky je nově k dispozici také v rámci macOS 10.15 Catalina.

Dnes nejčtenější

.