Zavřít reklamu

Jablečná společnost to poslední dobou s přestavbou svých obchodů myslí nanejvýš vážně. Po kompletním předělání velkolepého Apple Store na 5. Avenue tu máme dalšího žhavého kandidáta, který se brzy vrátí v plné parádě. Řeč je o obchodu v holandském Amsterdamu, který byl před nějakou dobou částečně zavřen a od té doby bylo ticho po pěšině. Společnost ale na Holandsko nezapomněla a dala si na přestavbě pořádně záležet. Vypadá to tedy, že se můžeme těšit na další skvělou podívanou.

Ač by to mnohdy mohlo vypadat, že si Apple všímá zejména obchodů na své domovské půdě, tedy ve Spojených státech, není tomu tak. Obchod na Manhattanu byl totiž jen první vlaštovkou, která prozradila směr, jímž se jablečná společnost chce vydat. Tou další je totiž holandský Apple Store, který se stejně jako jeho americký příbuzný dočkal plné přestavby a moderního, minimalistického hávu. Společnost započala práce již v březnu a pochopitelně si dala záležet na elegantní kombinaci původní holandské architektury a tradičního designu, odpovídajícího filozofii Applu. Samozřejmě mu nebude chybět fórum uzpůsobené pro účely Today at Apple a obrovská televize, kde se budou semináře vysílat. A jak má jablečná společnost ve zvyku, ve spojitosti se slavnostním otevřením oslovila rovnou několik umělců včetně Eye Film Musem, kteří v obchodu vystoupí.

Oficiálního otevření se totiž dočkáme 24. října a právě od té doby má Apple v plánu pořádat semináře na téma „obraz v pohybu“, tedy Beeld in beweging, jak se série jmenuje. I z tohoto důvodu se technologický gigant spojil s holandským muzeem kinematografie, které také aktivně zodpovídá za restauraci starých tamních filmů. Přednášky budou probíhat dohromady déle než měsíc, konkrétně od 24. října do 21. listopadu, a za tu dobu se na pódiu vystřídá rovnou několik veteránů z průmyslu. Prozatím se provalila zvučná jména jako Sebastiaan Dutilh, Belle Doran a zúčastní se také fotografka Annet de Graaf . Uvidíme, s čím vším Apple ještě přijde, ale tamní obyvatele tímto gestem rozhodně potěšil a podle všeho to vypadá, že se mohou těšit na nabitý program.

Dnes nejčtenější

.