Zavřít reklamu

S mobilními verzemi velkých her se poslední dobou roztrhl pytel. Dosud se to však týkalo výhradně Battle Royale titulů, včetně PUBG a Fortnite, jimž menší obrazovky více seděly a ovládání nebyl takový problém. Přece jen, hrát střílečku na malém displeji je lepší, než se pokoušet zprovoznit například složitou strategii. Přesto studio Riot Games tento risk podstoupilo a rozhodlo se vydat na iOS a Android legendární, kdysi nejhranější MOBA hru světa – League of Legends.

 

Když přijde na mobilní hry, ještě před pár lety by se je jen málokdo odvážil srovnávat s počítačovými a konzolovými alternativami. Doba však postoupila, technologie se změnily a mobilní tituly pomalu, ale jistě konkurují těm stolním. To si moc dobře uvědomují i vývojáři her, které odjakživa z platformy PC či PlayStation 4 nevystrčily nos. Řeč je zejména o MOBA hrách, které tu jsou s námi už několik let a za tu dobu vznikla jen hrstka kvalitnějších mobilních počinů, jenž by zážitek z počítačové verze dokázaly přenést na mobilní obrazovku. Naštěstí vstupuje do hry Riot Games, jenž stojí za průkopníkem v tomto žánru a jedním z nejhranějších titulů na světě. Řeč je o League of Legends, které se podívá na iOS a Android. Ponese podtitul Wild Rift a nabídne ekvivalent počítačové verze, která uchvátila desítky milionů hráčů po celém světě.

Nebudou chybět líté boje v online arénách, kratší a intenzivnější zápasy, přizpůsobené ovládání a plejáda nových map. Zároveň se vývojáři pyšní tím, že nejde o pouhý port PC verze, ale spíše o plnohodnotnou novou hru. V každém případě si Riot od iniciativy slibuje oživení hry a další příjem. Není divu, mobilní alternativy známých her se staly obrovským úspěchem a kromě PUBG či Fortnite, jejichž čisté zisky v roce 2018 tvořily 3 miliardy dolarů, se do předních příček vyšvihlo také Call of Duty: Mobile. League of Legends navíc slaví desetileté výročí, což znamená, že je čas na další fázi. Pokud vše vyjde jak má, hry bychom se měli dočkat již v roce 2020 a stejně tak i většiny obsahu. Na podrobnější informace si ale budeme muset počkat. Zahráli byste si hru na iOS?

Dnes nejčtenější

.