Zavřít reklamu

V jednom z minulých návodů jsme si ukázali, jakým způsobem můžete na vašem iPhonu či iPadu po aktualizaci na iOS/iPadOS 13 přehrávat stažená videa ze Safari. V rámci nových operačních systémů pro iPhony a iPady totiž do Safari konečně přibyl správce stahování, díky kterému už můžete prakticky všechny soubory z internetu stahovat buď do paměti vašeho zařízení, anebo třeba na iCloud. Správu těchto stažených souborů poté provádíte skrze aplikaci Soubory od Applu. V tomto návodu se podíváme na to, jakým způsobem můžete v iOS 13 přehrávat stažené skladby, a jak z nich můžete jednoduše tvořit offline playlisty.

Jak v iOS 13 přehrávat stažené skladby ze Safari a vytvářet playlisty

Na vašem iPhonu či iPadu, kde máte nainstalovaný iOS/iPadOS 13, můžete jakoukoliv staženou skladbu spustit přímo v rámci aplikace Soubory. Dokonce z aplikace můžete odejít a popřípadě i zamknout zařízení – skladba bude hrát i nadále a nepozastaví se. Pokud byste si však chtěli vést přehledný seznam všech stažených skladeb, a popřípadě také vytvářet playlisty, tak vám v tomto nativní aplikace Soubory bohužel nepomůže. V tomto případě budete muset sáhnout po aplikaci třetí strany. V komentářích minulého článku se objevila zmínka o zajímavé aplikaci Evermusic, která je pro naše potřeby jako stvořená. Stáhnout ji můžete zdarma z App Storu pomocí tohoto odkazu. Po stažení je nutné, abyste všechny své stažené skladby z aplikace Soubory do Evermusic přenesli. Toho docílíte tak, že skladby k přesunutí rozkliknete, a poté v levém dolním rohu klepnete na tlačítko sdílení. Poté je nutné, abyste se v menu s aplikace dostali úplně doprava, kde klikněte na Další. Zde už jen stačí zvolit možnost Zkopírovat do aplikace Evermusic.

Pokud chcete v aplikace Evermusic vytvořit playlist z vícero skladeb, tak je postup jednoduchý. V levém dolním menu vyberte možnost Playlists, a poté klikněte na ikonu + pro vytvoření playlistu. Playlist si podle svého uvážení pojmenujte, a poté klikněte na tlačítko Save. Nyní už jen stačí, abyste do playlistu vybrali ty skladby, které se v něm mají nacházet. Importované skladby z aplikace Soubory se nachází v kategorii Music Library, kde otevřete sekci Downloaded music. Tady už si poté stačí vybrat řazení skladeb, a poté u nich kliknout na ikonu + k přidání do playlistu. Po vybrání skladeb klikněte v pravém horním rohu na Done. Pokud chcete přidat další skladby, tak u playlistu klikněte v pravém horním rohu na Edit, a poté Add songs.

Za námět na návod děkujeme uživateli z diskuze u minulého článku.

Dnes nejčtenější

.